Verbeek uit zijn zorgen: "We hebben 73 contractspelers"

12 februari 2018, 09:31

Niet alleen het eerste elftal van FC Twente draait moeizaam, ook achter de schermen heeft de club uit Enschede moeite om het hoofd boven water te houden. Trainer Gertjan Verbeek vindt het voornamelijk zorgelijk dat er bij Twente geen sprake is van een echte prestatiecultuur.

"Als er geen scouting is, ben je dan met prestaties bezig?", vraagt Verbeek zich af aan tafel bij NOS Studio Voetbal. "Alle jeugdelftallen bij FC Twente speelden vroeger op het allerhoogste niveau. We hebben met de beloften in de Jupiler League gespeeld, nu is dat de Derde Divisie. Dat is geen niveau."

Volgens Verbeek heeft Twente een probleem met de kwaliteit van de teams. "We hebben 73 contractspelers voor drie elftallen, waar alleen maar kwantiteit loopt... Of niet alleen maar. Wel heel veel kwantiteit en weinig kwaliteit. Dat is dus uit de klauwen gelopen, omdat er geen communicatie was binnen alle afdelingen. Dat waren allemaal eigen bv'tjes die probeerden te overleven en dan zeggen: als ik het maar voor elkaar heb."

Twente staat met zestien punten uit 23 speelronden voorlaatste in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen