Preview: Champions League schiet uit de startblokken

13 februari 2018, 08:49   Bijgewerkt: 13 februari 2018, 14:21

Het heeft even geduurd, maar de Champions League gaat deze week eindelijk weer verder. De achtste finales schieten dinsdag en woensdag met direct fraaie affiches in gang. FCUpdate.nl blikt vooruit op de miljoenenbal-hervatting en kijkt naar de duels die dinsdag en woensdag worden afgewerkt. 

Dinsdag

Juventus – Tottenham Hotspur: teams in vorm treffen elkaar

Juve is de laatste weken dus in prima vorm, maar dat geldt zeker ook voor The Spurs. De Londenaren staan vierde en wonnen afgelopen zaterdag van grote rivaal Arsenal. Daarvoor speelde het verdienstelijk met 2-2 gelijk tegen Liverpool, terwijl er enkele dagen eerder met 2-0 gewonnen werd van Manchester United.

FC Basel – Manchester City: Van Wolfswinkel net op tijd terug

Uiteraard wacht de formatie van Raphaël Wicky nu een echte test tegen Manchester City. Het sterrenensemble van Pep Guardiola is dit seizoen ongenaakbaar in de Premier League en had weinig moeite om een Champions League-groep met Napoli, Shakhtar Donetsk en Feyenoord winnend af te sluiten. Het team zegevierde in alle wedstrijden, maar verloor in de laatste speelronde met een B-team bij Shakhtar. Het moge duidelijk zijn: FC Basel kan zijn borst natmaken, maar is de laatste jaren wel sterk tegen Engelse ploegen in eigen huis. Daarover publiceren we vandaag een special. 

Woensdag

Real Madrid – PSG: Zidane onder hoogspanning in miljoenenclash

Die kans is uiteraard aanwezig, omdat PSG zich in de groepsfase samen met Manchester City opwierp tot grootste kanshebber voor de eindzege. De ploeg slaagde erin om 25 goals te maken in de zes groepsduels. Een onvoorstelbaar aantal, al verloor het team van Unai Emery in de laatste groepswedstrijd met 3-1 van Bayern München. In de andere vijf duels veegde het zowel uit als thuis de vloer aan met Celtic en Anderlecht, terwijl het thuisduel met Bayern in een 3-0 winst eindigde. Dat leidde destijds, in september, tot het ontslag van Carlo Ancelotti bij Bayern. PSG was ongenaakbaar in de groepsfase, is een klasse apart in de Ligue 1 en heeft in de nationale beker nog niet verloren. Nu mag PSG laten zien dat het ook in staat is om Real Madrid te verslaan. Dat zal zeker helpen om het echec van vorig seizoen tegen FC Barcelona uit te wissen.

FC Porto – Liverpool: Porto vreest voor zevenklappers Liverpool

Ook op de woensdagavond kruisen twee teams in prima vorm elkaar. FC Porto is koploper van de spannende Portugese competitie en kreeg slechts één tegendoelpunt in de laatste vier competitieduels. Ondertussen ligt de club op koers om de bekerfinale te halen, aangezien het heenduel met Sporting Portugal in de halve finale met 1-0 gewonnen werd. De Portugese topclub beleefde voor de winterstop een wisselvallige Champions League-campagne. Het boekte klinkende zeges op AS Monaco (5-2 en 0-3), maar ging thuis tegen Besiktas (1-3) en bij RB Leipzig (3-2) ten onder.

CL-duels volgende week:

Dinsdag

Chelsea – FC Barcelona

Bayern München – Besiktas

Woensdag

Sevilla FC – Manchester United

Shakhtar Donetsk – AS Roma

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen