Basel treft Man City: "Perfecte avond nodig voor stunt"

12 februari 2018, 18:49

Raphaël Wicky, de coach van FC Basel, weet dat zijn elftal een 'perfecte avond' nodig heeft in de eerste ontmoeting met Manchester City in de achtste finales van de Champions League. Het duel wordt dinsdag gespeeld op het St. Jakob-Park van Basel.

"Manchester City heeft eigenlijk geen zwakke plekken", aldus Wicky maandag op de persconferentie. "Manchester City kan haar spel veranderen. Ze zijn flexibel en kunnen reageren op wat de tegenstander doet. Ze hebben kwaliteit en hun coach [Pep Guardiola] heeft zijn persoonlijke kwaliteiten ook al laten zien bij FC Barcelona en Bayern München. Het is een ongelooflijk sterk team."

"We proberen altijd een plan te smeden en dat hebben we ook voor morgen", vervolgt Wicky, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach van Basel. "Alles zal perfect voor ons moeten verlopen, op ieder aspect. Om een grote verrassing te creëren, hebben we een perfecte avond nodig. Ik denk niet dat we morgen worden verrast door Manchester City. Iedereen weet hoe ze spelen. Ze zullen veel balbezit hebben. Ze zijn snel in de omschakeling. Wij moeten realistisch zijn: we zullen niet vijftig of zestig procent balbezit hebben. We moeten elke seconde van de wedstrijd ongelooflijk solide en compact spelen, en heel gefocust zijn. Als we de bal hebben, moeten we ook lef hebben om er gebruik van te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen