Pochettino over afwezigen bij 'Juve': "Goede vervangers"

12 februari 2018, 19:23   Bijgewerkt: 12 februari 2018, 21:15

In de groepsfase hield Tottenham Hotspur titelverdediger Real Madrid en Borussia Dortmund keurig onder zich, desondanks verwacht manager Mauricio Pochettino dat zijn elftal het lastig gaat krijgen in de eerste ontmoeting met Juventus in de achtste finales van de Champions League. Het duel is dinsdag in het Allianz Stadium in Turijn.

"Juventus is een grote club. In de afgelopen drie seizoenen hebben ze twee keer de finale van de Champions League gehaald. Het is onmogelijk om onze historie te vergelijken met die van Juventus. Niettemin hebben we een goed plan; we willen op het niveau van Juventus komen. Morgen gaan we zien of we ons met hen kunnen meten", aldus Pochettino maandag op de persconferentie.

Juventus kampt met een aantal blessuregevallen voor het treffen met Tottenham. Juan Cuadrado, Blaise Matuidi, Benedikt Höwedes, Paulo Dybala en Andrea Barzagli ontbreken bij de Italianen. Desondanks rekent Pochettino zich nog niet rijk. "Naar mijn mening is Juventus een topclub met een geweldige selectie. Ik denk dus niet dat de afwezigen een probleem voor hen zullen vormen, ze hebben ongetwijfeld goede vervangers klaar staan. Federico Bernardeschi voor Dybala, bijvoorbeeld. We zullen moeten spelen met motivatie, energie en honger om de strijd aan te gaan."

Bij Tottenham Hotspur is Toby Alderweireld afwezig. De oud-Ajacied is net hersteld van een hamstringblessure en Pochettino wil hem rustig terug laten keren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen