Fortuna Sittard ook op bezoek bij Jong AZ onderuit

12 februari 2018, 21:56   Bijgewerkt: 12 februari 2018, 23:08

Fortuna Sittard is verder achterop geraakt in de titelstrijd in de Jupiler League. De ploeg van coach Sunday Oliseh ging maandag voor de vierde opeenvolgende keer onderuit. Ditmaal was Jong AZ met 2-0 te sterk voor de Limburgers.

Beide doelpunten op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer vielen in de tweede helft. In de 51ste minuut rondde Ferdy Druijf koelbloedig af nadat Tijani Reijnders hem in stelling had gebracht. Owen Wijndal zorgde veertien minuten later voor de 2-0 eindstand, door doel te treffen uit een corner van Mees Hoedemakers. Fortuna, dat voor rust meermaals dicht bij de 0-1 was, sloot af met tien man. In de extra tijd kreeg Perr Schuurs rood wegens het neerhalen van de doorgebroken Kai Koreniuk.

Fortuna Sittard is met 44 punten uit 24 wedstrijden de nummer drie van de Jupiler League. Het heeft vijf punten minder dan de gedeelde koplopers NEC en Jong Ajax. NEC won eerder dit weekend met 2-0 van Jong PSV, Jong Ajax speelde door een late tegentreffer met 3-3 gelijk bij Telstar.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 0-1

Op visite bij Go Ahead Eagles won FC Emmen met 0-1. Alexander Bannink maakte met een goal in de vijftiende minuut het verschil namens de Drentse formatie, die doordat Glenn Bijl in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg wel met tien man eindigde. Emmen heeft nu 41 punten, waarmee het samen met Telstar de vierde positie in het Jupiler League-klassement bezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen