Van Egmond: "Ook Nijhuis dient te fluiten volgens de regels"

13 februari 2018, 13:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De manier van fluiten van Bas Nijhuis is onderwerp van gesprek bij de KNVB, maar scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond kent geen zorgen over de scheidsrechter. Het fluiten van Nijhuis kwam verder onder een vergrootglas te liggen na kritiek van PSV'er Luuk de Jong. 

"Ook Bas Nijhuis dient te fluiten volgens de geldende regels. Hij heeft de ruimte daar zijn eigen draai aan te geven. Maar als hij de regels niet naleeft, hangen we aan de bel", zegt Van Egmond tegen Voetbal International. "Zijn manier van fluiten is bij ons echt wel onderwerp van gesprek, dat ga ik niet ontkennen. Er is een bandbreedte die je als scheidsrechter kunt opzoeken. We weten allemaal dat Bas die ruimte graag benut. Wij spreken hem aan als hij daaroverheen gaat."

Bij de KNVB is de grootste zorg dat de verschillen tussen de scheidsrechters onderling niet te groot zijn. De bond waakt voor het risico waarbij onder jongere arbiters kopieergedrag ontstaat. "Wij moeten blijven aangeven hoe je met de geboden ruimte moet omgaan. Ik heb geen zorgen over de manier waarop hij zijn wedstrijden leidt, nu gaat het weer over Bas omdat trainers en spelers van PSV en Sparta er een mening over hadden. Ik zag eerlijk gezegd niet veel aanleiding. Het fluiten van Bas wordt nu eenmaal vaker uitvergroot. Soms ook terecht. Als we er maar scherp op blijven."

Lees ook: Luuk de Jong fileert arbiter Nijhuis: "Snap niet dat je zo wil fluiten

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen