Pochettino: "Fantastisch hoe we karakter hebben getoond"

13 februari 2018, 23:12

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino is blij met het karakter dat zijn club dinsdag heeft laten zien in de eerste ontmoeting met Juventus in de achtste finales van de Champions League. De Londense club keek in Turijn al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan, maar knokte zich terug tot een 2-2 gelijkspel.

"Het was een fantastische wedstrijd. We begonnen zwak en kregen in de eerste negen minuten twee tegengoals. Het karakter dat we daarna hebben laten zien was fantastisch", aldus Pochettino bij BT Sport. "Ik wil de spelers feliciteren, aangezien we met 2-0 achter stonden tegen een team dat zo moeilijk omver te krijgen is. We verdienden de overwinning meer dan een gelijkspel."

"We zijn nu volwassener. In de laatste paar weken is het team gegroeid. Dit is een goed voorbeeld van de capaciteiten die we hebben. Het team heeft geweldig gereageerd na de 2-0 achterstand", vervolgt Pochettino. Vlak voor rust miste Juventus wel een strafschop voor 3-1 - Gonzalo Higuaín raakte de lat. "In het voetbal heb je altijd wat geluk nodig. Het tweeluik ligt nog open. Juventus is een geweldige ploeg. We moeten hopen dat we kunnen winnen op Wembley." De return in Engeland is over drie weken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen