Officieel: Fortuna zet Oliseh op straat na 'verwijtbaar handelen'

14 februari 2018, 14:02   Bijgewerkt: 14 februari 2018, 14:18

Fortuna Sittard heeft coach Sunday Oliseh per direct op non-actief gezet. De clubleiding neemt dit besluit naar aanleiding van het herhaaldelijk 'verwijtbaar handelen', gedurende een langere periode door de trainer jegens meerdere personen binnen de organisatie. Volgens de officiële kanalen van de club is als gevolg hiervan een 'onwerkbare situatie' ontstaan. Wie zijn taken (tijdelijk) overneemt, is nog niet bekend. 

'Het bestuur van Fortuna Sittard benadrukt dat de beslissing om Sunday Oliseh op non-actief te stellen niet is ingegeven door de huidige sportieve prestaties. Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt. Van spelers tot medewerkers. Fortuna Sittard betreurt het besluit, maar stelt dat het clubbelang boven alles gaat', laten de Limburgers in een statement weten op de clubsite. 

{image[324134][right-half][]}Eerste onrust

Eind januari, inmiddels een kleine twee weken geleden, kwamen de eerste geruchten naar buiten dat er onrust was binnen de toen nog koploper van de Jupiler League. De spelers zouden niet tevreden zijn met de houding van Oliseh, terwijl ook andere personeelsleden niet blij waren met zijn manier van werken. Kevin Hofland en René Eijer zouden als duo de opvolger worden van de Nigeriaan. Dat werd later overigens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327940/onrust-in-sittard-nog-geen-ontslagbevestiging-vanuit-fortuna/,_blank,stellig ontkend] door de jeugdtrainer van PSV en de club uit Limburg. De Limburgers hadden het plan om Hofland/Eijer voor na het seizoen te presenteren. Mogelijk beginnen zij eerder aan de job in Limburg. 

Sinds de onrust pakte Fortuna Sittard, dat in het eerste gedeelte van de competitie nog zo verrassend goed presteerde onder Oliseh, geen punt meer in de Jupiler League. Sterker nog: sinds 12 januari maakte de ploeg die de tweede periodetitel won nog slechts één treffer. Van FC Dordrecht (3-0), FC Emmen (1-2), FC Volendam (2-0) en Jong AZ (2-0) werd achtereenvolgend verloren. Desondanks staat Fortuna nog altijd op de derde plaats in de competitie, onder NEC en Jong Ajax - de ploeg die niet mag promoveren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen