Groningen bevestigt: Buijs en Spijkerman worden nieuwe staf

14 februari 2018, 16:08   Bijgewerkt: 14 februari 2018, 17:40

Danny Buijs (35) volgt Ernest Faber op als hoofdtrainer van FC Groningen. De club heeft dat woensdagmiddag via de officiële kanalen bevestigd.  De oud-speler tekent in het  Noordlease Stadion een contract voor twee jaar. Hennie Spijkerman (67) gaat hem assisteren. Spijkerman gaat in ieder geval voor één seizoen aan de slag. Van de huidige technische staf blijven assistent-trainer Peter Hoekstra en keeperstrainer Bas Roorda ook volgend seizoen aan.

Buijs speelde tussen 2004 en 2006 voor de Trots van het Noorden, en groeide in die periode uit tot publiekslieveling. Momenteel is Buijs werkzaam bij tweede divisionist Kozakken Boys, waar hij zijn trainerscarrière ook begon.

Spijkerman zit op dit moment zonder club na zijn ontslag bij Ajax. De Zwollenaar was in Amsterdam assistent van Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer. In december werd hij samen met Keizer en Dennis Bergkamp ontslagen. Spijkerman was als hoofdtrainer in dienst van onder andere FC Emmen en toen nog FC Zwolle.

Groningen meldt dat de presentatie op een later moment volgt. Dan volgt ook een inhoudelijk toelichting op de aanstelling van het duo. Groningen vestigt op dit moment alle aandacht op het lopende seizoen en wil Buijs zich richten op Kozakken Boys en de cursus UEFA Pro Coach Betaald Voetbal, die hij momenteel volgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen