Opmerkelijk: Tamata stopt op 27-jarige leeftijd met profvoetbal

14 februari 2018, 18:24

De profloopbaan van Abel Tamata behoort tot de geschiedenis. De 27-jarige linksback hangt zijn voetbalschoenen per direct aan de wilgen, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Ali B. aan het Eindhovens Dagblad. Hij gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière.

Tamata tekende in 2007 een contract bij PSV, dat hem wegplukte uit de jeugdopleiding van NAC Breda. In 2010 maakte hij zijn debuut in het eerste, maar ondanks de zware blessure van Erik Pieters slaagde hij er niet in om door te breken. Hij werd verhuurd aan Roda JC en verkaste na het kampioenschap in 2015 met PSV transfervrij naar FC Groningen. Bij die club speelde hij in mei 2016 zijn laatste officiële duel in het profvoetbal. In totaal kwam hij in 64 eredivisiewedstrijden in actie.

Vorig jaar speelde hij nog een halfjaar bij ADO Den Haag en afgelopen zomer liep hij stage bij Almere City FC. Mede vanwege fysieke malheur werden die periodes echter geen succes, waardoor hij nu volledig voor zijn maatschappelijke loopbaan kiest. De 27-jarige linksback is in het bezit van een VWO-diploma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen