Real Madrid wint duel der giganten, Liverpool zet reuzenstap

14 februari 2018, 22:42

Real Madrid kwam achter, verloor even de steun van eigen publiek, maar keerde de wedstrijd grandioos om: 3-1. Ronaldo was tegen Paris Saint-Germain ouderwets op dreef, en scoorde zijn 100ste en 101ste goal in de Champions League. In Portugal verzekerde Liverpool FC zich zo goed als zeker van een plek in de kwartfinale. Met dank aan het magische supertrio Firmino, Mohamed Salah en Sadio Mané maakte de club uit Merseyside maar liefst vijf uitdoelpunten tegen FC Porto: 0-5.

Real Madrid - Paris Saint-Germain 3-1

Het mooiste affiche van de achtste finales was zonder twijfel de tweestrijd tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain. De supporters van Real Madrid beseften zich maar al te goed dat met een vierde plaats in La Liga en de uitschakeling in de Copa del Rey de Champions League de laatste strohalm is om er nog een geslaagd seizoen van te maken. De sfeer van het volgepakte Estadio Santiago Bernabéu was dan ook opperbest, en de supporters verveelden zich geen moment.

Vlak hiervoor had Ronaldo bijna zijn ploeg op voorsprong geschoten, maar miste hij oog in oog met Alphonso Areola. Met de achterstand op zak had Ronaldo opnieuw bijna gescoord, maar hij schoot de bal -die hij zelf had veroverd- net over de lat. Echter zou Ronaldo Ronaldo niet zijn als hij niet zijn naam op het scorebord zou zetten, al was het vanaf de penaltystip. Toni Kroos werd vlak voor rust onderuitgehaald, en Ronaldo benutte het buitenkansje: 1-1. Waar de Madrilenen aan het begin van de eerste helft de overhand hadden, greep Paris Saint-Germain het initiatief in de beginfase van de tweede helft. De jongeling Kylian Mbappé, afgelopen zomer nog dichtbij een transfer naar Real Madrid, schoot hard na een passje van Neymar, maar Navas hield zijn ploeg op de been.

FC Porto - Liverpool 0-5

Porto speelde in eigen huis geen slechte wedstrijd, maar kwam van een koude kermis thuis. In de tweede helft ging de ploeg van Sérgio Conceição meer risico's nemen, en dat is tegen Liverpool levensgevaarlijk. Hoe dodelijk Liverpool op de counter kan zijn liet het zien in de 53ste minuut: via supertrio Firmino, Salah en Mané lag de bal na een aanval van Porto zomaar in het netje aan de andere kant. Het schot van Firmino werd nog gekeerd, maar Mané wist de rebound te benutten: 0-3. Een doelpunt van Firmino mocht natuurlijk niet uitblijven, en de Braziliaan zette de 0-4 op zijn naam: hij schoot hard een voorzet van Milner binnen. Met een snoeiharde poeier maakte Mané zelfs zijn hattrick nog compleet. Zodoende lijkt dit tweeluik na negentig minuten al beslist, en kunnen de fans van The Reds zich al opmaken voor de kwartfinale. [photo,111987,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen