Banggaard niet in de war na eigen doelpunt in debuutwedstrijd

15 februari 2018, 10:33

Nog geen vijftien minuten na zijn debuut maakte Patrick Banggaard namens Roda JC een eigen doelpunt. In het Eredivisieduel met AZ kreeg de Duitser dus meteen een forse tik te verwerken, maar raakte daarvan niet in de war. "Je weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren, dat is het lot van een verdediger", beseft hij.

De 23-jarige Deen, die sinds zijn komst nog geen minuut miste bij de Limburgers, hecht niet te veel waarde aan de bal die hij na een voorzet van Thomas Ouwejan binnen gleed tegen AZ (2-2). "Ik zie mezelf als een mentaal sterke speler en word daar alleen maar sterker van. Al hoop ik ook snel het doel van de tegenstander te vinden", vertelt hij op de clubsite.

Zijn basisplaats tegen AZ kwam al nadat hij pas amper tweemaal had meegetraind met Roda JC. Verrassend snel dus: "Vlak na mijn komst liet de trainer mij weten dat hij me meteen in de basis wilde laten starten. Natuurlijk vond ik dat fijn om te horen. Ik wil veel wedstrijden spelen, dat is de reden dat ik naar Roda JC ben gekomen."

In Limburg heeft hij er alle vertrouwen in dat hij zich kan handhaven. Iets dat vorig seizoen in de Bundesliga met SV Darmstadt uiteindelijk níet lukte. "Als we het niveau van de tweede helft tegen AZ regelmatig halen, maken we een goede kans om ons te handhaven. De kwaliteit van de selectie is goed, hopelijk blijf ik veel wedstrijden spelen en kan ik eraan bijdragen dat we overleven in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen