Fortuna komt met statement en stapt naar de KNVB

15 februari 2018, 11:22   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 12:06

Fortuna Sittard ontkent alle beschuldigingen die de op non-actief gezette trainer Sunday OIiseh na zijn ontslag de wereld in heeft geholpen. Ook gaan de Limburgers juridische stappen zetten tegen de coach, die woensdag op straat werd gezet wegens 'verwijtbaar handelen'. 'Fortuna herkent zich volstrekt niet in deze beschuldigingen, die ook niet eerder door Sunday Oliseh intern zijn geventileerd', laat de club in een officieel statement weten.

De club komt naar buiten met het statement, om te reageren op alle persverzoeken die zijn binnengekomen na de uitspraken van de Nigeriaanse trainer. "Ik bevestig: als gevolg van weigering om deel te nemen aan illegale activiteiten van Fortuna Sittard en het schenden van de wet, ben ik op non-actief gezet door de buitenlandse eigenaren", schreef hij op zijn Twitter. Daarop besloot Fortuna Sittard op haar beurt een verklaring naar buiten te brengen.

'De zaak zal door Fortuna Sittard worden voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB - een onafhankelijk instantie - die nu een oordeel zal vellen over de vraag of er voldoende grond is om het arbeidscontract van Sunday Oliseh te ontbinden. Fortuna Sittard is van mening dat dit het geval is en zal dit nader gemotiveerd onderbouwen richting de commissie. Indien Sunday Oliseh daadwerkelijk meent dat er sprake is van illegale praktijken, dan mag verwacht worden dat dit in de komende procedure bij de arbitragecommissie van de KNVB door hem onderbouwd kan worden met bewijs', staat op de website van de nummer drie van de Jupiler League te lezen.

Zorgvuldig

Fortuna Sittard laat weten het dossier tegen Oliseh zorgvuldig opgebouwd te hebben en de beslissing bovendien te betreuren. Ook heeft het advies ingewonnen bij de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) om sterk te staan in de zaak. 'De vele verwijtbare gedragingen en escalaties hebben uiteindelijk geleid tot een verstoorde arbeidsrelatie. Het op non-actief stellen van de trainer is nadrukkelijk niet ingegeven door de vier achtereenvolgende verliespartijen, al is het goed voor te stellen dat de verstoorde arbeidsrelatie tussen Sunday Oliseh, de spelersgroep en andere werknemers van Fortuna Sittard een negatieve invloed heeft gehad', maakt de club duidelijk. 

Voorlopig is de officiële reactie het enige bericht dat namens de club naar buitenkomt over de situatie. Fortuna laat weten niet meer te reageren op de 'ongefundeerde beschuldigingen' van Oliseh en wacht de juridische maatregelen af. Wel laat het weten volledig mee te werken aan intern onderzoek voor de arbitragecommissie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen