Roda JC naar rechter vanwege afgekeurde bekergoal

15 februari 2018, 17:05   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 17:10

Het bekerduel tussen Willem II en Roda JC werd twee weken geleden gespeeld, maar in Kerkrade is men nog altijd met de wedstrijd bezig. Roda verloor na strafschoppen in Tilburg en werd tijdens de reguliere speeltijd een doelpunt ontnomen. Daardoor heeft de club besloten om nu naar de rechter te stappen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Roda spant een kort geding aan met de intentie om de wedstrijd vanaf de 83ste minuut te hervatten, bij een 2-3 stand voor de ploeg uit Limburg. Roda JC leek in de slotfase van de tweede helft op een 2-3 voorsprong te komen, maar na ingrijpen van de videoref ging de treffer niet door. Jochem Kamphuis, de videoarbiter, nam waar dat Mikhail Rosheuvel hands had gemaakt in aanloop naar het doelpunt, maar Willem II veroverde de bal vervolgens voor een korte periode. Daardoor was er volgens Roda sprake van een onterecht afgekeurd doelpunt.

Roda ging vorige week al in protest tegen de beslissing, maar kreeg toen nul op het rekest van de KNVB.  De KNVB besloot het bezwaar af te wijzen op basis van Regel 5 van de Spelregels veldvoetbal, waarin staat dat beslissingen van een scheidsrechter bindend zijn.

Het kort geding in de zaak dient volgende week donderdag in Utrecht om 14.00 uur. Wint Roda de zaak, dan maakt het alsnog kans om de halve finale van de KNVB Beker te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen