Arsenal kent geen genade met Östersunds, verlies Promes

15 februari 2018, 20:58   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 21:07

FK Östersunds is één van de verrassende namen in de tweede ronde van de Europa League en was dit seizoen nog ongeslagen in Europa. Daar is donderdagavond echter een einde aan gekomen. Arsenal, een van de kanshebbers voor de eindzege, was veel te sterk voor de Zweedse bekerwinnaar: 0-3.

FK Östersunds - Arsenal 0-3

Arsenal werd groepswinnaar in de Europa League en acteerde vaak met een B-team. Vandaag stuurde Arsene Wenger een sterker elftal het veld in en dat wierp zijn vruchten af. De stuntploeg uit Zweden, die dit seizoen nog niet verloor in zes thuisduel in Europa, stond al na dertien minuten op achterstand. Nacho Monreal kon simpel binnenwerken nadat keeper Aly Keita de bal zomaar losliet. Tien minuten later was het al 0-2, toen Östersunds-speler Sotiris Papagiannopoulos een voorzet van Henrikh Mkhitaryan in eigen doel werkte.

Daardoor leek het tweeluik al snel beslist en dat was helemaal het geval toen Mesut Özil een halfuur voor tijd de 0-3 maakte in de Zweedse vrieskou. De Duitser speelde vanavond voor het eerst in Arsenal-dienst in de Europa League en was meteen trefzeker. De return van volgende week donderdag in Londen lijkt hierdoor niets meer dan een formaliteit. Zeker niet omdat Tom Pettersson in blessuretijd een penalty miste namens de thuisploeg.

Real Sociedad - Red Bull Salzburg 2-2

Wat absoluut nog geen formaliteit is, is de return bij de ontmoeting tussen Real Sociedad en Red Bull Salzburg. Beide partijen werkten in Spanje een spannende wedstrijd af, die voor Sociedad slecht begon. Mikel Oyarzabal tikte de bal ongelukkig in eigen doel na een corner. Dat was een dreun voor de thuisploeg, die vervolgens wel sterk terugkwam. De jonge Álvaro Odriozola pegelde in de 57ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen, waarna invaller Adnan Januzaj met een bekeken vrije trap Sociedad op voorsprong zette. Genoeg voor de zege was het echter niet, aangezien Takumi Minamino in blessuretijd de 2-2 maakte.

Spartak Moskou - Athletic de Bilbao 1-3

Dat was tegen de verhouding in en Spartak deed er in het tweede bedrijf alles aan om terug te komen in de wedstrijd. Een kwartier na rust schoot Luiz Adriano hard de 1-3 tegen de touwen, maar verder kwam Spartak niet. Daardoor zal het een hels karwei worden voor Promes en consorten om de achtste finales van de Europa League te halen.

Lees ook: Batshuayi bezorgt Dortmund late zege

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen