Oliseh baalt van Fortuna: "Alsof ik een crimineel ben"

15 februari 2018, 22:42

Sunday Oliseh heeft meer details gegeven over zijn ontslag bij Fortuna Sittard. De Nigeriaanse trainer werd deze week op non-actief gezet. Oliseh beschuldigde Fortuna ervan er illegale praktijken op na te houden en stelt dat spelers documenten in zijn nadeel moesten ondertekenen.

Oliseh zegt in gesprek met FOX Sports dat hij een dag na de 3-0 nederlaag tegen FC Dordrecht gebeld werd door één van zijn spelers. "Hij zei tegen mij: 'Ik moet je iets vertellen. De club kwam naar mij toe en ik moest een document in jouw nadeel ondertekenen. Maar dat heb ik geweigerd'", aldus de trainer, die meent dat Fortuna bezig was met het opstellen van een dossier met daarin zijn misstappen.

Volgens Oliseh werden meerdere spelers benaderd door het bestuur. "Het was ook niet verrassend dat we ineens veel wedstrijden verloren. We speelden niet goed, maar we weten allemaal wat de reden was. We konden er alleen niet publiekelijk over praten", zegt de Nigeriaan, die in het midden laat of Fortuna zich daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan matchfixing. "Mijn ontslag is nu een rechtzaak geworden omdat ik gecompenseerd wil worden. De club vraagt me om te vertrekken zonder compensatie, alsof ik een crimineel ben. Ik weet niet waar ik dat aan verdiend heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen