Atlético sloopt Kopenhagen, wereldgoal Memphis helpt Lyon

15 februari 2018, 23:04   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 23:16

Ondanks een vroege achterstand heeft Atlético Madrid donderdag overtuigend gewonnen van FC Kopenhagen in het eerste deel van het tweeluik in de Europa League. Een doelpunt van Viktor Fischer bezorgde de Spanjaarden een slechte start, maar de nummer twee van Spanje kwam met vier doelpunten ijzersterk terug: 1-4. Ondertussen was Memphis Depay met een absolute wereldgoal belangrijk voor Olympique Lyon. De Fransen wonnen met 3-1 van Villarreal.

FC Kopenhagen - Atlético Madrid 1-4

{image[324179][right-half][]}Atlético Madrid is in Spanje verwikkeld in de strijd om de titel, maar Diego Simeone zet ook vol in op Europa League-winst. De Argentijnse coach stuurde donderdag een sterk elftal het veld in tegen FC Kopenhagen en dat betaalde zich uit. De ploeg begon sterk, maar kwam door een doelpunt van Fischer toch op achterstand. De oud-speler van Ajax tikte met de hak van dichtbij slim binnen. De Denen vierden feest, maar zagen dat Saul Niguez zes minuten later al de gelijkmaker scoorde. De Spanjaarde kopte binnen uit een vrije trap van uitblinker Antoine Griezmann.

Daarna ging het hard. Atlético deelde de lakens uit en kwam kort voor rust na een prachtige aanval op voorsprong door een goal van Kevin Gameiro. Griezmann maakte er in de tweede helft vervolgens 1-3 van door te profiteren van slecht keeperswerk van Robin Olson. Het slotwoord was voor invaller Vitolo: 1-4. De return van volgende week lijkt hierdoor een duel om des keizers baard.

Olympique Lyon - Villarreal 3-1

{image[324177][right-half][]}Olympique Lyon wil dolgraag de finale van de Europa League halen, omdat die in eigen stadion wordt gespeeld. De Fransen zijn donderdag in ieder geval goed begonnen aan de knockout-fase, aangezien het Spaanse Villarreal met 3-1 verslagen werd. Voor rust vielen er geen goals, maar na de onderbreking ging het ineens snel. Ndombele Alvaro en aanvoerder Nabil Fekir waren allebei trefzeker in de eerste vijf minuten na de pauze. Pablo Fornals deed namens de Spanjaarden nog wel wat terug, maar Memphis nam vervolgens het heft in handen. De buitenspeler viel twintig minuten voor tijd in en pegelde in de 82ste minuut heerlijk raak met een droge knal in de hoek. Dat was ook meteen de eindstand van het fraaie voetbalgevecht in Frankrijk. Bij Lyon was Kenny Tete overigens afwezig vanwege een blessure. 

AEK - Dinamo Kiev 1-1

Ondertussen hielden AEK Athene, de verrassende koploper van Griekenland, en Dinamo Kiev elkaar in bedwang. Het werd 1-1 door goals van Viktor Tsigankov (Dinamo Kiev) en Astrit Ajdrarevic (AEK). De gelijkmaker viel tien minuten voor tijd.

Bekijk hier de verslagen van de overige duels in de Europa League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen