Howe breekt reeks Guardiola als 'Manager van de Maand'

16 februari 2018, 11:54

De reeks van Pep Guardiola als 'Manager van de Maand' in de Premier League is doorbroken door Bournemouth-coach Eddie Howe. Met name door de knappe zeges op Chelsea (0-3) en Arsenal (2-1) kreeg de trainer van Nathan Ake uiteindelijk de voorkeur boven de andere genomineerden.

Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Jürgen Klopp (Liverpool), David Moyes (West Ham United), Carlos Carvahal (Swansea City) en José Mourinho (Manchester United) waren de kanshebbers voor de prijs die de afgelopen vier keer werd gewonnen door Guardiola. Ditmaal grijpt de Catalaan dus wel naast de prijs.

"Het is een goede maand geweest en ik wil de prijs graag opdragen aan iedereen die betrokken was bij onze voetbalclub", laat de manager weten. "Het hoogtepunt was de wedstrijd tegen Chelsea, maar het resultaat tegen Arsenal mogen we ook niet vergeten. En het gaat niet alleen om de uitslag, ook de uitvoering in het veldspel is belangrijk." Eerder greep Howe in maart 2017 dezelfde prijs.

De winnaar van het doelpunt van de maand, Chelsea-speler Willian, troefde onder andere Jesse Lingard, Roberto Firmino en Cristian Eriksen af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen