Onfortuinlijke Slegers (29) zet punt achter loopbaan

16 februari 2018, 16:24

Renée Slegers hangt haar kicksen aan de wilgen. De 29-jarige middenveldster, die 55 interlands voor de Oranje Leeuwinnen speelde en daarin vijftien keer scoorde, gaat zich richten op het trainersvak. Vanwege blessures miste Slegers het WK 2015 in Canada én het gouden EK van afgelopen zomer in eigen land.

"Ik sluit mijn carrière af met een dubbel gevoel", zegt Slegers op OnsOranje.nl. "Door blessures liep het niet altijd zoals gehoopt. Daarentegen ben ik me ook heel erg bewust van het feit dat ik erg ver ben gekomen en veel mooie dingen heb mogen meemaken. Veel jongens en meisjes in Nederland dromen ervan om ooit het Oranje-shirt aan te mogen trekken en ik ben trots dat ik dit heb mogen doen."

"Het was moeilijk om het EK afgelopen zomer vanaf de tribune mee te maken, maar tegelijkertijd heb ik genoten van het spel en de sfeer. Het was erg bijzonder om te zien wat de meiden hebben teweeggebracht in Nederland. Kippenvel", vervolgt Slegers, die een nieuwe uitdaging aangaat. "Ik ben bezig met de UEFA A-trainersopleiding en ik hoop in een nieuwe rol mijn steentje te kunnen bijdragen in de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal."

Slegers liep eind november 2016 in een oefeninterland tegen Engeland een zware knieblessure op. Sindsdien kwam ze niet meer in actie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen