Van 't Schip vindt niet dat 'mogen' 'moeten' wordt tegen Ajax

16 februari 2018, 16:51   Bijgewerkt: 16 februari 2018, 16:56

Samen met Feyenoord staat PEC Zwolle na de 23ste speelronde knap vierde in de Eredivisie. Zondag krijgt de ploeg uit Overijssel bezoek van Ajax. Coach John van 't Schip vindt niet dat de hoge klassering extra druk met zich meebrengt.

"Of 'mogen' voor zondag 'moeten' wordt, gezien onze klassering? Juist niet. Alles mag", reageerde Van 't Schip voor de camera van PEC Zwolle TV. "Natuurlijk willen we een goed resultaat halen en zo hoog mogelijk blijven staan. Dit [Ajax-thuis] is een heel mooie uitdaging en affiche om te kijken of we hetgeen we in veel wedstrijden hebben laten zien ook tegen een goede ploeg als Ajax kunnen laten zien."

"Je hebt te maken met een club uit de traditionele top-drie, die meestal zelfs in de top-twee staat. Dat doen ze nu weer. Ze hebben een heel jonge, talentvolle groep", aldus Van 't Schip over Ajax. "Maar wij hebben ook laten zien dat we een heel sterke en goede balans in het elftal hebben en dat we dit soort wedstrijden prima aan kunnen. Ajax moet winnen, omdat ze de aansluiting met PSV willen behouden. Wij willen een goede pot op de mat leggen en hopelijk gaat dat gepaard met resultaat."

PEC Zwolle heeft qua personele bezetting veel vraagtekens voor het treffen met Ajax. Achter de namen van Bram van Polen, Erik Israelsson, Piotr Parzyszek en Ruben Ligeon staat nog een vraagteken, Dico Koppers is sowieso niet van de partij.

Bekijk de volledige voorbeschouwing met Van 't Schip en Van Polen bij PEC Zwolle TV:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen