Buitenland: assist Babel bij gelijkspel, Sneijder wint

16 februari 2018, 20:07

Ondanks een assist van Ryan Babel heeft Besiktas puntenverlies geleden in de Turkse titelstrijd. De titelverdediger kwam vrijdag in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Konyaspor niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In Qatar boekte Wesley Sneijder met Al Gharafa een 2-0 thuiszege op Al Kharitiyath.

Konyaspor - Besiktas 1-1

In de 27ste minuut nam Besiktas de leiding bij Konyaspor, doordat voormalig PSV-speler Atiba Hutchinson scoorde na voorbereidend werk van Babel, die evenals Jeremain Lens in de basis stond bij de bezoekers. Adis Jahovic maakte na een uur, op aangeven van Samuel Eto'o, gelijk voor Konyaspor. Met 41 punten staat Besiktas vierde in de Turkse competitie. Het heeft slechts drie punten minder dan koploper Galatasaray, dat wel nog een duel tegoed heeft.

Al Gharafa - Al Kharitiyath 2-0

Met Wesley Sneijder als basisspeler was Al Gharafa in de Qatarese competitie in eigen stadion met 2-0 te sterk voor Al Kharitiyath. Othman Alawi was in de negentiende minuut verantwoordelijk voor de 1-0, in de derde minuut van de extra tijd van het tweede bedrijf tekende Mehdi Taremi voor de 2-0 eindstand. Ondanks de overwinning blijft Al Gharafa zesde in het klassement.