FC Groningen schiet weinig op met punt bij VVV-Venlo

16 februari 2018, 22:00   Bijgewerkt: 16 februari 2018, 22:16

De eerste Eredivisiewedstrijd van de 24ste speelronde is geresulteerd in een gelijkspel. Net als eerder dit seizoen is de wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Groningen geëindigd in 1-1. Het duel begon aantrekkelijk en kende twee vroege goals, maar eindigde gezapig. VVV koos voor een defensieve speelwijze en Groningen bezat niet genoeg kwaliteit om hier doorheen te voetballen.

De basiself van de bezoekers liet echter niet het hoofd hangen en zocht al combinerend naar een gaatje. VVV hield vorige week de rijen succesvol gesloten en wist zo een punt mee te nemen bij AZ (0-0), maar stond tegen Groningen minder stabiel achterin. Door middel van prima positiespel wist Groningen in de vijftiende minuut de gelijkmaker te produceren: Juninho Bacuna vond met een steekpass Ritsu Doan, waarna de Japanner de bal knap mee nam en strak in de hoek schoot.

Groningen greep bij het hervatten van de wedstrijd de overhand en creëerde enkele goede kansen. Zo draaide Tom van Weert zichzelf knap vrij, maar schoot hij in kansrijke positie in het zijnet. Een moment later vonden Doan, Mahi en Van Weert elkaar soepel in het zestienmetergebied van VVV, maar kwamen ze geen van allen tot een schot. Thuisclub VVV zakte steeds verder in, en het publiek begon te morren. De Trots van het Noorden probeerde met man en macht om op voorsprong te komen, maar ontbeerde het aan aanvallend vernuft om echt gevaar te veroorzaken.

Edwin van de Graaf

Edwin van de Graaf

De opstellingen en beoordelingen*:

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6.5; Moreno Rutten 6, Danny Post 6, Nils Röseler 6.5, Roel Janssen 6.5; Ralf Seuntjens 6, Vito van Crooij 7, Clint Leemans 5; Romeo Castelen 5.5 (55. Jens Janse 5), Lennart Thy 5, Johnatan Opoku 5 (79. Torino Hunte -).

FC Groningen: Sergio Padt 6.5; Deyovaisio Zeefuik 7, Mike Te Wierik 6.5, Samir Memisevic 6.5, Yoëll van Nieff 5.5; Jesper Drost 5 (68. Django Warmerdam 4), Tom van de Looi 6.5, Juninho Bacuna 7, Ritsu Doan 6 (86. Ajdin Hrustic -); Mimoun Mahi 5, Tom van Weert 4.

Man of the match: Juninho Bacuna

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen