Faber: "Klote dat we niet winnen, maar goede dingen gezien"

16 februari 2018, 23:29   Bijgewerkt: 17 februari 2018, 00:30

FC Groningen kwam vrijdag voor de vijfde keer op rij niet tot winst in de Eredivisie. De equipe uit de Martinistad speelde bij VVV-Venlo met 1-1 gelijk. Desondanks maakte coach Ernest Faber na afloop een redelijk tevreden indruk.

"Het is klote dat we niet winnen, maar ik heb veel goede dingen gezien, vooral in de manier van spelen. We hebben veel balbezit gehad. Als we dit vol kunnen houden en kunnen uitbetalen in doelpunten, dan ga je wedstrijden winnen", reageerde Faber na afloop voor de camera van FC Groningen TV. Hij had het gevoel dat er 'toch wel iets meer had ingezeten'. "Al begon VVV wel goed en kwamen ze terecht op 1-0."

"Daarna hadden wij het heel moeilijk. Zij speelden het spel dat ze goed kunnen en daar hadden wij geen antwoord op", aldus Faber, die Groningen na een kwartier wel op 1-1 zag komen. "We herpakten ons en tot de eindfase hadden we de bal in de ploeg. We hadden het meeste balbezit en creëerden het meeste, maar kwamen in de slotfase nog goed weg. Na rust hadden we steeds een mannetje meer op het veld, waardoor we een mannetje meer konden uitspelen. Het tempo mag nog wel iets hoger, maar tot 'de zestien' hebben we prima gevoetbald. We hebben echter niet het geluk kunnen afdwingen om beslissend te zijn. Dat is jammer, want voetballend gezien zat er een stijgende lijn in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen