Steijn: "We wilden Groningen overvleugelen, dat lukte"

16 februari 2018, 23:35

VVV-Venlo begon vrijdag scherp aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Limburgers kwamen al in de tweede minuut met 1-0 voor en kregen in de openingsfase kansen om verder uit te lopen. Daarna knokte Groningen zich echter terug tot een 1-1 gelijkspel. VVV-coach Maurice Steijn kan leven met die uitslag.

Steijn miste voor het treffen met Groningen twee centrumverdedigers en daarom opteerde hij voor een andere tactiek, met vijf aanvallend ingestelde spelers. "Wij dachten te weten dat Groningen het moeilijk heeft, ze hebben na de winterstop nog niet gewonnen. We wilden Groningen dus overvleugelen en dat lukte", aldus Steijn bij de NOS. "Dat leverde ook de 1-0 op, waar we heel blij mee waren, maar als je ook een tweede of derde had gemaakt, dan had je Groningen wellicht geknakt."

"Dat lieten we liggen en daarna knokte Groningen zich terug", vervolgde Steijn. "Hun eerste kans ging erin, dat sterkte hen ook. Over de hele wedstrijd gezien kunnen we denk ik allebei wel tevreden zijn met een punt. Groningen had het betere van het spel, maar wij hadden de betere kansen. Ik kan ermee leven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen