Wisselspeler Breuer vreest dat carrière als nachtkaars uitgaat

17 februari 2018, 13:26

Voor Michel Breuer komt het einde van zijn carrière nadrukkelijk in zicht. De 37-jarige routinier begon het seizoen bij Sparta Rotterdam als basiskracht, maar verdween onder Dick Advocaat uit het elftal. Hij vreest daardoor dat hij loopbaan als wisselspeler gaat eindigen.

Breuer verloor bij Sparta zijn basisplaats en zijn aanvoerdersband. "Met het feit dat ik geen aanvoerder meer ben, heb ik niet zoveel moeite. Het is meer dat je geen wedstrijden mag spelen. Daar train je heel de week voor, dan wil je dat in het weekend ook doen. Ik zit ook in een leeftijd dat als ik een half jaar niet speel, de kans ook groot is dat het verhaal helemaal afgelopen is. Dus dat zit ook een beetje in je hoofd. Hartstikke vervelend en moeilijk, maar het is niet anders", blijft hij rustig bij RTV Rijmond.

Wisselspeler zijn vindt Breuer sowieso geen pretje. "Als je wel speelt, ben je er 's morgens als je wakker wordt veel drukker mee bezig dan dat je nu bent. Maar je moet toch rekening houden met dat je mee moet doen", beseft hij. "Je moet je normaal voorbereiden, normaal eten en normaal slapen. Op het eind van de avond heeft het soms helemaal geen zin gehad, want dan heb je geen seconde meegedaan. Dat is heel anders en wel moeilijk."?

Sparta speelt zondagmiddag om 14.30 uur tegen directe concurrent FC Twente.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen