Hoofdrol voor Robben bij ontsnapping Bayern München

17 februari 2018, 17:25

Bayern München is tegen VfL Wolfsburg door het oog van de naald gekropen. Mede door een gemiste strafschop van Arjen Robben leek het duel lange tijd in 1-1 te gaan eindigen. Een rake penalty van Robert Lewandowski bezorgde de koploper alsnog de overwinning. Ook nummer twee Bayer Leverkusen boekte een 1-2 zege.

Wolfsburg - Bayern München 1-2

Wolfsburg, met Jeffrey Bruma in de basis, kwam al na acht minuten spelen verrassend op voorsprong tegen de Duitse koploper. Daniel Didavi opende de score en zorgde er zo voor dat de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Bayern München kreeg tien minuten na rust een goede kans op de gelijkmaker. Na een overtreding op Corentin Tolisso ging de bal op de stip. Robben legde aan vanaf elf meter, maar miste. De Nederlander maakte zijn fout enkele minuten later wel enigszins goed. Hij stelde Sandro Wagner in staat om voor de gelijkmaker te tekenen.

Lange tijd leek het bij 1-1 te gaan blijven, maar in de slotfase ging de bal na een overtreding op Robben opnieuw op de stip voor Bayern München. Na de eerdere misser van Robben was het nu de beurt aan Lewandowski. Hij schoot vervolgens wel raak waardoor Bayern er alsnog vandoor ging met de 1-2 zege.

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1-2

Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een doelpunt van Leon Bailey. Tien minuten na rust was het opnieuw raak voor Leverkusen. Op aangeven van Benjamin Henrichs verdubbelde Kai Havertz de score. Twintig minuten voor tijd maakte HSV nog de aansluitingstreffer via Andre Hahn, maar daar bleef het bij.

Door de zege bezet Bayer Leverkusen voorlopig de tweede plaats. De ploeg komt nu in punten gelijk met nummer drie RB Leipzig, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. HSV bevindt zich na 23 wedstrijden in de gevarenzone en is de nummer voorlaatst.