Locadia helpt Brighton aan zege bij debuut, ook Hoedt scoort

17 februari 2018, 18:08

Jürgen Locadia heeft zijn debuut bij Brighton & Hove Albion direct opgeluisterd met een doelpunt. De van PSV overgekomen aanvaller opende de score in het met 2-0 gewonnen FA Cup-duel met Coventry City. Ook Southampton heeft de volgende ronde bereikt. Mede dankzij een treffer van Wesley Hoedt werd West Bromwich Albion met 1-2 verslagen.

Brighton - Coventry City 3-1

Locadia kreeg al na vijf minuten een goede kans om Brighton op voorsprong te zetten. De aanvaller raakte echter de lat. Tien minuten later was het wel raak voor de debutant. Een voorzet van Anthony Knockaert kwam terecht bij Locadia, die vervolgens de openingstreffer binnenschoot. Door een doelpunt van Connor Goldson ging Brighton met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in.

Daarmee leek het verzet van Coventry, dat uitkomt in de League Two, wel gebroken. Na een uur spelen maakte Leonardo Ulloa de 3-0 voor Brighton. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, wist Coventry wel te scoren. Jonson Clarke-Harris maakte er 3-1 van. Dat bleek vervolgens ook de einstand.

West Bromwich - Southampton 1-2

Southampton kwam al vroeg op voorsprong op bezoek bij West Bromwich Albion. Na twaalf minuten opende Hoedt de score voor de bezoekers. De verdediger maakte zijn eerste doelpunt voor Southampton uit een corner van James Ward-Prowse. Vlak na rust verdubbelde Southampton de score via Dusan Tadic.

Twee minuten later maakte West Bromwich het echter weer spannend. Jose Salomon Rondon zorgde voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Daardoor stoot Southampton door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen