ADO stelt Ad Melkert aan als nieuwe RvC-voorzitter

17 februari 2018, 19:33

Ad Melkert is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van ADO Den Haag, dat maakt de club zaterdagavond voorafgaand aan het duel met Willem II bekend. Melkert is daarmee de opvolger van Ben Knüppe, die door de Ondernemingskamer benoemd werd om te bemiddelen tussen ADO en United Vansen.

Door de aanstelling van Melkert zal Knüppe binnenkort het stokje weer overdragen aan de RvC. Naast de voormalig minister bestaat de RvC van ADO nu uit John Yan, Felix Wu Xue Song en John van Ringelenstein. Yan en Song zitten namens grootaandeelhouder United Vansen in de RvC terwijl Van Ringelenstein voormalig voorzitter van ADO is.

Na veertien maanden van onzekerheden, is ADO nu in rustiger vaarwater terecht gekomen. Knüppe zegt dan ook vertrouwen te hebben in de toekomst van de club. "Ik dank echt iedereen bij ADO Den Haag die geholpen heeft om deze omkering mogelijk te maken. Nadrukkelijk dank ik de Chinese aandeelhouder UVS voor de constructieve en correcte samenwerking en allen voor het in ons gestelde vertrouwen. Wie had dit resultaat een jaar geleden kunnen bedenken? Het is daarom ook met tevredenheid en vertrouwen dat ik spoedig terugtreed als voorzitter van de Raad van Commissarissen en mijn opvolgers nu aan u voorstel", laat hij weten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen