Buitenland: Seedorf verliest weer, zege voor Schalke

17 februari 2018, 20:40   Bijgewerkt: 17 februari 2018, 20:49

Clarence Seedorf heeft ook zijn tweede duel met Deportivo La Coruña niet weten om te zetten in een overwinning. Op bezoek bij Alavés zag de Nederlandse trainer zijn ploeg met 1-0 onderuit gaan. Daardoor bevindt Deportivo zich nog altijd in de gevarenzone.

Bij zijn debuut als trainer van Deportivo verloor de ploeg van Seedorf met 0-1 van Real Betis. In de eerste helft zag Deportivo hoe Alavés het initiatief nam. Ook Deportivo kreeg een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er voor rust niet. Na een uur spelen kwam Alavés op voorsprong dankzij een treffer van Munir El Haddadi.

Deportivo slaagde er daarna niet in om echt gevaarlijk te worden en mocht uiteindelijk zelfs blij zijn dat het bij 1-0 bleef. Door de nieuwe nederlaag is de ploeg van Seedorf nog lang niet uit de problemen. Deportivo bezet momenteel de negentiende plaats in de Primera División, met zeventien punten uit 24 duels. De club is drie punten verwijderd van de veilige zeventiende plek.

Schalke 04 - Hoffenheim 2-1

Schalke 04 heeft zaterdagavond een 2-1 overwinnning op Hoffenheim geboekt. Daarmee stijgt de ploeg voorlopig naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Thilo Kehrer opende al na elf minuten de score voor de thuisploeg. Nog voor er een half uur gespeeld was, verdubbelde Breel Embolo de stand. Andrej Kramaric deed twaalf minuten voor tijd nog iets terug voor de bezoekers, maar daar bleef het bij.