Sprankelend AZ is ook bestand tegen avondje NAC

17 februari 2018, 21:44

AZ is zaterdagavond bij NAC Breda voor de elfde opeenvolgende keer dit seizoen ongeslagen gebleven in een uitwedstrijd: 1-3. Met mooi voetbal was AZ veel te sterk voor NAC, dat deze avond voor eigen publiek gehoopt had op een stunt. De man in vorm bij AZ, Alireza Jahanbakhsh, was voor rust de enige die het overwicht uitdrukte in treffers. Guus Til en Mats Seuntjens beslisten het duel snel na rust. De tegentreffer van invaller Umar Sadiq kwam te laat om de spanning terug te brengen.

Alle lof gaat dit seizoen naar AZ, dat aantrekkelijk voetbal speelt en tegenstanders soms helemaal weg tikt. Niet alleen thuis, maar ook in uitwedstrijden is AZ vaak de betere ploeg. Het verloor dit seizoen alleen tijdens de eerste speeldag op bezoek bij PSV, in het vervolg verloor het tien bezoekjes op vreemde bodems niet. De derde positie op de ranglijst hebben het voetbal en de resultaten tot gevolg. AZ is ver verwijderd van subtoppers PEC Zwolle, Feyenoord, FC Utrecht en Vitesse,maar ook ver achter op koploper PSV en nummer twee Ajax.

De goal van Jahanbakhsh was daar een logisch gevolg van. Eerst waren hij en Wout Weghorst nog op NAC-doelman Nigel Bertrams gestuit, maar in de negentiende minuut was het dan toch raak. Weghorst hield op de rand van het strafschopgebied uitstekend de bal vast en legde klaar voor Jahanbakhsh. De vleugelspeler van AZ twijfelde niet en liet nog maar eens zien hoe belangrijk hij is voor dit AZ. Snel daarna was hij ook betrokken bij een levensgrote kans op de 0-2 van Til, maar de jonge middenvelder raakte de lat.

Waar het simpel voetballende AZ voor rust naliet om snel uit te lopen naar 0-2 en 0-3, deed het dat na de pauze wel. Guus Til was binnen twee minuten trefzeker via de rug van Angelino en Mats Seuntjens bezegelde kort daarna het lot van NAC door van een grote afstand de 0-3 te laten aantekenen.

Het doelpunt van Sadiq had wellicht nog van waarde geweest als Mitchell te Vrede na vijf minuten spelen de 1-0 had gemaakt voor NAC. De winterse aanwinst van NAC kreeg met een gelukje de bal in de voeten en stond opeens vrij voor Bizot. De doelman van AZ kreeg het toch voor elkaar om de poging van Te Vrede te stoppen en hield zijn team op de been, waardoor AZ de zware openingsminuten zonder schade doorkwam. Gezien het wedstrijdbeeld had AZ een achterstand nog wel omgezet, want het won dik en dik verdiend in Breda. AZ staat nu al op vijftig punten, NAC blijft op twintig staan.

Opstellingen en beoordelingen*:

NAC: Nigel Bertrams 6, Arno Verschueren 5, Bart Meijers 6, Karol Mets 5.5, Angelino 5, Lucas Schoofs 5.5, Manu Garcia 5, Mounir el Allouchi 4.5, Rai Vloet 5 (72. Thomas Agyepong -), Mitchell te Vrede 5 (61. Umar Sadiq 6.5), Thierry Ambrose 5.5 (46. Giovanni Korte 5.5).

AZ: Marco Bizot 5, Jonas Svensson 6, Pantelis Hatzidiakos 6.5 (80. Ron Vlaar -), Stijn Wuytens 6, Thomas Ouwejan 6.5, Fredrik Midtsjø 6, Guus Til 6.5 (57. Joris van Overeem ), Mats Seuntjens 6.5, Alireza Jahanbakhsh 7, Wout Weghorst 6.5, Oussama Idrissi 6.5 (72. Iliass Bel Hassani -).

Man of the match: Alireza Jahanbakhsh: 7

*Spelers moeten tenminste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen