Trainer De Jong blijft ongeslagen na simpele zege in Kerkrade

18 februari 2018, 14:28   Bijgewerkt: 18 februari 2018, 14:38

Jean-Paul de Jong is ook in zijn zevende wedstrijd als hoofdcoach van FC Utrecht ongeslagen gebleven. Zijn ploeg werd een wedstrijd lang geen strobreed in de weg gelegd door Roda JC, waardoor de zege al na een uur voetballen was veiliggesteld. Sander van de Streek vond tweemaal het net en ook Mark van der Maarel deed een duit in het zakje. Jorn Vancamp zorgde voor een eretreffer, maar aanspraak op een resultaat maakte zijn ploeg niet, omdat Zakaria Labyad vlak voor het laatste fluitsignaal de marge weer op drie bracht: 1-4.

Terwijl Utrecht na de vroege treffer niet echt wist door te pakken, bleef Roda aanmodderen, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Aanvallende mogelijkheden ontstonden in het verloop van het eerste bedrijf voornamelijk uit dode spelmomenten. Beide ploegen kregen meerdere hoekschoppen en kort voor rust had Utrecht de score nog kunnen verdubbelen, maar een vrije trap van Labyad werd door Jurjus onschadelijk gemaakt.

Het werd er voor de thuisploeg niet beter op toen Utrecht kort na de 0-2 opnieuw het net vond. Klich kwam door op rechts, behield het overzicht en legde de bal neer bij Van de Streek. De maker van de openingsgoal had wat ruimte en schoof de bal uitstekend binnen: 0-3. Daarmee was het duel beslist en moest Roda JC gaan vrezen voor een echte afstraffing.

Die kwam er overigens niet, want Utrecht deed het na de 0-3 wat rustiger aan. Roda JC kreeg vervolgens zelfs nog de gelegenheid om de pijn wat te verzachten, toen invaller Vancamp zich op de zestien vrij kapte en de bal voorbij David Jensen schoot. Er was nog wat tijd voor een opportunistische slotfase, maar zo ver kwam het niet voor Roda, omdat kort voor tijd ook Labyad zijn treffer nog mee pakte. Trainer Jean-Paul de Jong kun dus wederom een goed resultaat bijschrijven na eerdere remises en een overwinning. Voor Roda JC blijven de degradatiezorgen de kop op spelen.

Opstellingen en beoordelingen*

Roda JC: Hidde Jurjus 6.5; Henk Dijkhuizen 5, Adil Auassar 4.5, Banggaard 5.5, Jannes Vansteenkiste 5, Ard van Peppen 4 (60. Maecky Ngombo 5.5); Tsiy Ndenge 5, Simon Gustafson 4, Livio Milts 4.5 (73. Gyliano van Velzen -); Dani Schahin 5 (74. Jorn Vancamp -), Mikhail Rosheuvel 5.5

FC Utrecht: David Jensen 6.5; Sean Klaiber 7, Ramon Leeuwin 6, Willem Janssen 7 (Dario Dumic 7), Mark van der Maarel 7.5; Mateusz Klich 6.5, Rico Strieder 6 (38. Urby Emanuelson 6.5),Yassin Ayoub 6, Gyrano Kerk 6 (79. Cyriel Dessers -), Zacharia Labyad 6, Sander van de Streek 8.5

Man of the Match: Sander van de Streek

*Spelers moeten ten minste twintig minuten in actie komen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen