Molenaar: "In elke afdeling niet in geslaagd om druk te zetten"

18 februari 2018, 15:06

Robert Molenaar besloot om zondagmiddag met Roda JC met vijf verdedigers te beginnen in het duel met FC Utrecht. Die keuze pakte niet heel gunstig uit met de 1-4 nederlaag als gevolg. "Dan krijg je die keuze vol in je gezicht terug", lachte de coach, als een boer met kiespijn.

"Er was geen enkele druk op de bal, dus dan kun je zelfs wel zes spelers achterin opstellen", analyseerde de coach tegenover FOX Sports. Ook weigerde hij om snel te wisselen en aanvallender te gaan spelen. "Belangrijk is dat je in de wedstrijd blijft. De tegenstander gaat bij 1-0 vaak minder druk naar voren zetten - dat was tegen Ajax ook zo -, terwijl het wel een onoverbrugbare achterstand is. Helaas viel uit dom balverlies alsnog de tweede en was er geen reden meer om te wachten met de wissel."

Al met al kon de coach niets anders toegeven dat het een terechte, maar (deels) onnodige nederlaag was in eigen huis. "We zijn er in elke linie niet in geslaagd om druk op de bal te krijgen. We hebben veel te weinig gebracht. En dan nog mag je ze achterin niet zo makkelijk door laten lopen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen