Van Bronckhorst: "Ik rekende op uur speeltijd voor Van Persie"

18 februari 2018, 18:28

Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord zondag een moeizame zege boeken op Heracles Almelo (1-0). De oefenmeester vond dat de klasse van matchwinner Robin van Persie de doorslag gaf. Hij had in de thuiswedstrijd zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer in De Kuip.

"Hij maakte een fantastische goal en beslist daarmee de wedstrijd", zegt Van Bronckhorst op de website van Feyenoord. "Ik was positief verrast dat hij dik zeventig minuten kon spelen, ik had op een uur gerekend. Hij heeft uitstekend gespeeld vandaag." Over het algemeen is Van Bronckhorst minder tevreden. "We maakten het onszelf moeilijk vandaag."

Van Bronckhorst vervolgt: "In balbezit maakten we verkeerde keuzes en we zochten vaak de moeilijke oplossing. Daardoor creëerden we weinig kansen en groeiden we niet in de wedstrijd. Heracles heeft daarentegen te veel kansen gekregen voor een thuiswedstrijd van ons, bijvoorbeeld met die bal op de lat. Aan dat soort dingen zie je dat het vertrouwen en de vorm ontbreken bij ons. Daar moeten we met zijn allen uitkomen."

Lees ook: Van Persie direct matchwinner: "Ik voel me elke dag sterker"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen