Ebuehi wil via ADO naar WK: "Misschien wel mijn grootste droom"

19 februari 2018, 08:00   Bijgewerkt: 19 februari 2018, 15:10

Benfica hoopt op Tyronne Ebuehi, maar er is nog niets officieel: de rechtsback van ADO Den Haag zag deze winter zelf af van een vertrek naar Portugal. Met het oog op het WK met Nigeria was dat verstandiger, vond de hoofdrolspeler zelf. De verdediger beschikt over een aflopend contract en houdt alle opties open.

ADO Den Haag en Benfica begonnen vorige maand de gesprekken, maar Ebuehi besloot zelf om nog een half jaar in de Hofstad te voetballen. "Het is mijn eigen keuze", zegt hij tegen FCUpdate.nl. Onder Alfons Groenendijk is hij helemaal doorgebroken en leverde dat in november zijn debuut op in de nationale ploeg van Nigeria. Ook nog eens tegen vice-wereldkampioen Argentinië. En dat smaakt naar meer, zeker met het WK in het vooruitzicht.

WK

Ebuehi, die een Nederlandse moeder en een Nigeriaanse vader heeft, rekent zich nog niet rijk voor het WK. De officiële uitnodiging moet nog op de mat vallen, maar het lijkt logisch dat de Duitse bondscoach Gernot Rohr hem op de definitieve lijst zet en neemt Ebuehi het op tegen Kroatië, IJsland en Argentinië. "Ik moet er niet te snel vanuit gaan, anders kan het ook een teleurstelling worden. Ik heb er een goed gevoel over, en natuurlijk droom ik hiervan. Het komt dichtbij en is wat voetbal betreft is het WK het grootste podium ter wereld. Als ik mee mag, is het een droom die uitkomt. Misschien wel de grootste."

Wat zijn bestemming na het WK is, moeten we de komende tijd afwachten. Is er zelfs nog een kans dat hij bij ADO Den Haag blijft? "In het voetbal weet je het maar nooit", gooit Ebuehi er ongevraagd een cliché uit. "Misschien ben ik hier volgende seizoen nog wel. Uiteindelijk wil ik persoonlijk stappen blijven maken en het hoogst haalbare bereiken. Ik houd alle opties open op dit moment."

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen