AC Milan klopt Sampdoria: arbitrage eist hoofdrol op

18 februari 2018, 23:19

AC Milan houdt de ongeslagen status in 2018 vast. De Rossoneri wonnen zondagavond in San Siro met 1-0 van Sampdoria en naderen de top-zes van de Serie A. Tijdens de wedstrijd was er een hoofdrol voor de arbitrage.

Nadat Ricardo Rodríguez van AC Milan een penalty miste, maar Giacomo Bonaventura de misser met een volley herstelde, kwam de arbitrage onder een vergrootglas te liggen. Milan-captain Leonardo Bonucci leek de voorsprong te verdubbelen. De scheidsrechter keurde zijn doelpunt ook goed, maar de videoref dacht daar anders over. Hij zag buitenspel en dat was de juiste beslissing.

De VAR had ook minuten nodig om een penaltysituatie van Sampdoria te beoordelen. Davide Calabria leek hands te maken in het strafschopgebied van Milan, maar de videoscheidsrechter bepaalde anders en gaf geen penalty.

Grappig was de aftrap van de tweede helft. De vlag van een van de assistenten had het begeven en daarom liep het duel enkele vertraging op. Na het oplossen van de problematiek raakte Hakan Calhanoglu de lat voor Milan en was dat ook meteen het belangrijkste wapenfeit. Milan staat zevende met evenveel punten als Sampdoria, dat een beter doelsaldo heeft.