ErediVisie: elleboog van 180°, een schaatswissel en Van de Streep

19 februari 2018, 12:45

Als Esmee Visser in de bochten op haar vijf kilometer vliegen we door het afgelopen Eredivisie-weekend. Daarin liet Robin van Persie wederom zien het voetballen niet verleerd te zijn en ging het bij de topclubs meer over de elleboogstoten van aanvallers dan over de teruggekeerde spanning in de titelstrijd. Voorts liet FC Utrecht-middenvelder Sander van de Streek zich van zijn beste kant zien en verklapte Dick Advocaat een geheim uit de huiselijke kring. Dat en meer in de ErediVisie, onze wekelijkse blik over de velden.

{image[324224][right-half][]}Elleboog van 180°

Wie de PSV-fans zaterdagavond had uitgelegd waarom Hirving Lozano rood kreeg tegen Heerenveen, had nog wel een kans gemaakt. Maar nadat Klaas-Jan Huntelaar zondagmiddag tegen PEC Zwolle voor hetzelfde vergrijp níet van het veld werd gestuurd in de Eredivisie, zullen ze er in Eindhoven niets meer van begrijpen. Kevin Blom heeft de overtreding opgemerkt, maar niet bestraft. Dennis Higler heeft de actie van Lozano opgemerkt en wél bestraft met rood. Een elleboog van negentig graden in de manier waarop de incidenten bestraft zijn. Op z'n minst opmerkelijk.

{image[324271][left-half][]}Schaatswissel van Boer

Vlak voor de start van Olympische schaatsraces willen de topsporters nog weleens van schaatsen wisselen. Maar ook PEC Zwolle-keeper Diederik Boer had niet de juiste ijzers om op de ijsbaan van het MAC³PARK stadion te blijven staan. Na drie minuten besloot de goalie van PEC Zwolle dan ook om, tot verbazing van alles en iedereen, andere schoenen aan te doen. En dat terwijl de keeper inmiddels toch wel moet weten hoe het kunstgras erbij ligt in Overijssel. Klaas-Jan Huntelaar had overigens géén schoenenwissel nodig. "Op dit veld hadden we zomaar een Olympische medaille kunnen pakken", vatte hij het probleem samen.

Excelsior boven Feyenoord

Oost west, uit best. Dat tegeltje zou zomaar in de bus van Excelsior kunnen hangen, want de ploeg van Mitchell van der Gaag presteert in uitduels ongelofelijk goed. Op basis van uitwedstrijden staat het zelfs op de vijfde (!) plaats in de Eredivisie, boven Feyenoord. Op bezoek bij onder meer AZ, ADO Den Haag, FC Twente en dus ook Vitesse wonnen de Rotterdammers al. Op het eigen Kralingen gaat het overigens beduidend minder: qua resultaten in thuiswedstrijden sluit Excelsior de rijen op de ranglijst.

{image[324237][right-half][]}Sander van de Streep

Met heel veel gevoel lobte Sander van de Streek zondagmiddag de eerste treffer van een uitstekend FC Utrecht een aantal centimeter over de streep, al had hij zelf meteen door dat het wél helemaal raak was ("Het enige waar ik over twijfelde, is of het geen buitenspel was"). Na een klein uur werkte hij de bal met zijn binnenkant voet nogmaals het doel in, ditmaal met een streep in de verre hoek. In meerdere opzichten was Sander zondag dus Van de Streep in Kerkrade.

De vrouw van Dick

Wie wil weten hoe het met Sparta Rotterdam in de Eredivisie gaat, kan naar de stand in de Eredivisie kijken, maar ook te rade gaan bij de vrouw van Dick Advocaat. Sinds hij aan het roer staat op Het Kasteel, zitten hij en zijn vrouw beiden 'steeds vaker in een aparte kamer' thuis. Hoe zou dat zondagavond zijn geweest? Sparta Rotterdam was, in tegenstelling tot eerdere weken, dodelijk effectief: het enige schot op doel was raak. Anderzijds gaf het in de laatste minuten een overwinning nog weg tegen FC Twente, dat op z'n minst een punt had verdiend. 11 corner voor de Tukkers tegen 1 voor de Rotterdammers, 14 om 2 schoten en toch een punt. Is het dan gezellig of toch niet in huize Advocaat?

{image[324243][left-half][]}Gouden linker van Van Persie

Nadat eerder al FC Groningen-trainer Ernest Faber zich lovend uitliet, vond ook Heracles Almelo-coach John Stegeman het geweldig dat Robin van Persie tegen zijn ploeg in actie kwam én in de basis stond. "Wij hebben het geluk dat we tegen hem mogen voetballen", sprak hij vol lof voor de ontmoeting in De Kuip. Als zelfs tegenstanders het al mooi vinden dat hij speelt, wie zal er dan níet blij zijn met zijn speelminuten? Wellicht Peet van Ooijen, want zijn balverlies bezorgde RVP een kans, die hij met zijn gouden linker niet liet liggen. De grote vraag voor komende week is of hij gaat spelen tegen PSV. Zouden ze in Eindhoven, net als in Groningen en Almelo, ook hopen van wel? 

Petje af voor Peterson

Jos Hooiveld de nieuwe Koeman?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen