Champions League: drie kampioenen en drie EL-finalisten in actie

20 februari 2018, 08:41   Bijgewerkt: 21 februari 2018, 16:06

De grootste krakers in de Champions League stonden vorige week al op het programma, maar ook in week twee van de Champions League staan er een paar prachtige affiches op het programma. Dinsdag komen er drie landskampioenen in actie, terwijl een dag later drie ploegen op het programma staan die de laatste vier jaar in de finale van de Europa League stonden.  

{image[324275][right-half][]}FC Barcelona - Chelsea

Wie aan de Champions League-ontmoetingen tussen FC Barcelona en Chelsea denkt, zal meteen het puntertje van Ronaldinho herinneren. Of de goal van Andrés Iniesta. Of de counters van Chelsea in 2005, de schandalige overtreding van Asiel der Horno een jaar later en anders toch zeker de stift van Ramires in 2012 die de uitschakeling van de Catalanen inleidde. Geschiedenis genoeg en ook de ontmoeting anno 2018 is beladen. Voor Chelsea en manager Antonio Conte staat de druk er vol op, want na het landskampioen van vorig seizoen zijn momenteel alleen de FA Cup en de Champions League nog over als te winnen prijzen. Luis Enrique schijnt in Londen al klaar te staan om de nieuwe manager te worden komend seizoen, kan de CL Conte nog redden?

Aan de kant van Barcelona is het juist andersom. In de Copa del Rey gaat het, net als de laatste seizoenen goed, en ook in de Primera Division gaat het voorspoedig: er werd nog niet verloren. En dat grotendeels zonder Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho. Eerstgenoemde was veel geblesseerd en heeft zijn vorm nog niet te pakken, terwijl de winteraankoop nog in het elftal gespeeld moet worden en bovendien niet in actie mag komen in de CL. Ernesto Valverde - die wel al Real Madrid in de competitie versloeg - mag aantonen dat het met de nieuwe speelstijl (4-4-2) ook in Europees verband lukt. In Spanje is het regelmatig degelijkheid troef bij Barça en dat lijkt tegen Chelsea, getuige ook de gescheidenis, niet genoeg. Na twee jaar een uitschakeling in de kwartfinale snakt Catalonië weer naar succes in het miljardenbal. Chelsea moet het eerste slachtoffer worden.

{image[324073][left-half][]}Bayern München – Besiktas

De kampioen van Duitsland tegen de kampioen van Turkije. Arjen Robben versus Jeremain Lens en Ryan Babel. En hoewel Der Rekordmeister de grote favoriet lijkt, zal het de opponent zeker niet onderschatten. Besiktas eindigde namelijk ongeslagen bovenaan in Groep G, terwijl Bayern achter Paris Saint-Germain eindigde. Bovendien zal Besiktas in de eerste keer dat het de groepsfase van de Champions League overleefd heeft, meteen geschiedenis willen schrijven. De ervaren ploeg met onder anderen Pepe, Adriano, Oguzhan Özyakup, Talisca en dus de Nederlandse smaakmakers Lens en Babel verloor dit hele seizoen slechts drie wedstrijden, allen met minimale cijfers (2-1).

Aan de andere kant is Bayern de laatste maanden in bloedvorm. Sinds Jupp Heynckes, hij won als laatste trainer de Champions League in München, aan het roer is, is Der Rekordmeister aan een indrukwekkende serie bezig. In de Bundesliga werd er tien wedstrijden achtereen gewonnen en zo een voorproefje op de titel genomen, in de CL-groepsfase werd de tweede plaats veiliggesteld en in de DFB-Pokal is de halve finale inmiddels ook een feit. Met meer dan bijna 2,5 doelpunt gemiddeld per wedstrijd en met slechts één nederlaag en verder alleen maar zeges lijkt Bayern München onverslaanbaar. Na de winst in 2013 behaalde de grootmacht echter geen finale meer van het kampioenengala en dus wil de club na jarenlang van nationaal, ook weer eens een mondiaal succes. Heynckes lijkt de man die ze dat kan geven, tegen Besiktas mag het in elk geval niet misgaan.

{image[324193][right-half][]}Sevilla - Manchester United

De winnaar van de Europa League van 2016/17 tegen de winnaar van de drie jaren daarvoor. The Municans zijn wat het geld betreft aan hun stand verplicht om te winnen van de Spaanse nummer vier: de afgelopen zeven jaar gaf het elke zomer twee keer zo veel (of nog meer) geld uit aan spelers dan de club uit Andalusië. Toch is het een clash om naar uit te kijken: bijvoorbeeld het duel tussen landgenoten Steven N'Zonzi tegen Paul Pogba op het middenveld. En waar Barcelona - Chelsea inmiddels een klassieker is in de CL, is dit een onbeschreven blad: nooit eerder stonden beide clubs tegenover elkaar. 

Prijzenpakker José Mourinho zal gezien de gelopen titelstrijd in Engeland en de uitschakeling in de League Cup alles aangrijpen om voor deze prijs, die hij als manager al tweemaal won, in de race te blijven. Vincenzo Montella pakte als trainer nog geen enkele prijs en heeft het altijd nog niet helemaal op de rit met Sevilla. Na een moeilijke start won hij weliswaar weer wat duels in de Primera Division en greep hij ook een finale-ticket in de Copa del Rey, maar tegen Eibar ging zijn formatie weer met 5-1 onderuit. Er valt amper een pijl op te trekken en dus is United meer dan favoriet voor de ontmoeting in de achtste finales, maar de laatste keer dat zij tegen een Spaanse ploeg het goed deden in de knock-outfase van de Champions League, was in het seizoen 2007/08 tegen Barcelona. 

Shakhtar Donetsk - AS Roma 

Twee ploegen die beiden voor een stunt(je) zorgden in de groepsfase van de Champions League: maar weinigen zullen hebben voorspeld dat de Oekraïners ten koste van de Italiaanse smaakmaker Napoli de volgende ronde zouden halen en ook dat Kevin Strootman en co. in een poule met onder meer Chelsea en Atlético Madrid eerste zouden worden. Hoewel AS Roma in de loting onder meer ploegen als Real Madrid en Bayern München ontliep, hebben ze aan Shakthar ook geen goede herinneringen. Slechts eenmaal wonnen de Italianen van de ploeg die de koploper van de Serie A dit seizoen uitschakelde. Alle hens aan dek dus voor Strooman. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen