Eiting heeft geduld bij Ajax ondanks goede optreden tegen Zwolle

19 februari 2018, 14:00

Carel Eiting maakte zondagmiddag voor het eerst in maanden weer eens zijn opwachting in het eerste van Ajax in de Eredivisie. Tegen PEC Zwolle speelde hij een helft mee en maakte veel indruk. Hij de volgende talentvolle middenvelder die voor zijn doorbraak staat bij de Amsterdammers.

"Als je een helft mee kunt doen, is dat toch speciaal en ben je echt onderdeel van het team", vertelde de jongeling (20) trots tegenover De Telegraaf. Tijdens de warming-up deed hij al mee in Overijssel, omdat Lasse Schöne een twijfelgeval was in het elftal van Erik ten Hag. Vrijdag was de Deen tijdens de training ook al voortijdig afgehaakt. "Ik wist dat ik klaar moest zijn, maar Lasse kon toch spelen."

Na een helft was het altijd nog tijd voor de entree van Eiting, het ging hem glansrijk af. Had hij niet eerder een kans moeten krijgen, zoals leeftijdgenoten Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt of Justin Kluivert? "Het is leuk dat er een paar jonge gasten opstaan, met een paar echte toppers erbij. Ik probeer ze achterna te gaan. Ajax heeft een plan met me, spreekt dat uit en ik heb dat vertrouwen ook. Jaloers op Matthijs, Justin en ook Frenkie de Jong ben ik zeker niet. Ik ben trots op ze en zie hun prestaties juist als motivatie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen