PSV niet akkoord met drie duels schorsing voor Lozano

19 februari 2018, 16:44   Bijgewerkt: 19 februari 2018, 16:56

De aanklager betaald voetbal wil Hirving Lozano voor drie wedstrijden schorsen na zijn rode kaart tegen sc Heerenveen (2-2) van afgelopen zaterdag. PSV en de Mexicaan gaan echter niet akkoord met het schikkingsvoorstel, zo meldt de KNVB. Voor PSV staat het komende weekend de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord op het programma.

Lozano kreeg tegen Heerenveen een rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler nadat hij in een duel een slaande beweging richting Lucas Woudenberg maakte. De aanklager betaald voetbal heeft het moment beoordeeld en wil de Mexicaanse aanvaller voor drie duels schorsen. Trainer Phillip Cocu liet na afloop van de wedstrijd al weten dat hij de overtreding van Lozano geen rode kaart waard vond. De Eindhovenaren hebben dan ook besloten om het schikkingsvoorstel niet te accepteren.

Ook in de heenwedstrijd tegen Heerenveen eerder dit seizoen kreeg Lozano een rode kaart. PSV ging destijds eveneens in beroep tegen het schikkingsvoorstel, maar dat haalde niets uit. Hij werd toen voor drie duels geschorst waarvan één voorwaardelijk. Ook de voorwaardelijke schorsing is nu meegenomen in het nieuwe schikkingsvoorstel.

Donderdag zal de schorsing van Lozano tijdens een zitting in Zeist worden besproken, een dag later volgt dan de uitspraak. Als de straf gehandhaafd blijft, mist Lozano Feyenoord (uit), FC Utrecht (thuis) en Willem II (uit). Alleen bij vrijspraak kan Chucky spelen tegen Feyenoord.

Klaas-Jan Huntelaar maakte zondag een slaande beweging naar PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen, maar hoeft niet te vrezen voor een schorsing. De actie van de Ajax-spits werd beoordeeld door Kevin Blom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen