"De Ligt is van Ajax-talenten meest klaar voor Barcelona"

20 februari 2018, 07:42   Bijgewerkt: 20 februari 2018, 09:12

FC Bacelona heeft naar verluidt sluimerende interesse in een viertal talentvolle Ajacieden. Ronald de Boer denkt dat Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Justin Kluivert (op termijn) een aanwinst kunnen zijn voor de Catalanen. "Maar drie van de vier kan het beste nog even bij Ajax blijven", denkt de oud-prof.

Want de stap naar het eerste van Barcelona, is een grote, zo weet De Boer uit ervaring. "Ze moeten bij Ajax zó aanwezig zijn dat ze echt een aanwinst voor Barcelona kunnen worden. Laat Matthijs, Justin, Frenkie en Donny eerst maar eens heel veel vlieguren maken en Ajax kampioen maken", vertelt hij in De Telegraaf.

Voor verdediger De Ligt ziet hij als eerste de mogelijkheid tot een overstap naar Barça. "Zijn hele spel is al zó volwassen. Hij doet geen gekke dingen. En fysiek is hij er al klaar voor", aldus De Boer.

De Jong en Kluivert ziet hij vooralsnog niet als geschikt voor Barcelona, met name vanwege de wisselvalligheid en het feit dat De Jong niet op zijn eigen positie speelt bij Ajax. Van de Beek moet vooral kijken naar welke club hij wil. "Donny moet bij de filosofie van een club passen, omdat hij minder specifieke kwaliteiten heeft dan Frenkie, Matthijs en Justin. Hij is een echte teamspeler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen