Reiziger: "Vroeger konden we na de wedstrijd een frietje bestellen"

20 februari 2018, 11:54

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger ziet heel veel verschillen tussen het huidige profvoetbal en de tijd dat hij zelf nog speler was van het eerste van Ajax. De oud-rechtsback kijkt op de clubsite met jeugdspeler Liam van Gelderen terug op zijn loopbaan en de verschillen met de huidige tijd. "De media-aandacht kwam pas in 1995 toen we de Champions League wonnen", vertelt hij.

Waar Van Gelderen (16) moest wennen aan de interviews die hij op dit moment al moet geven, was dat voor Reiziger dus totaal anders. "Ik had weinig met pers te maken toen ik jouw leeftijd had. Dat komt omdat er toen nog minder aandacht was voor voetbal", legt Reizigier de situatie tot de CL-winst onder Louis van Gaal uit. "Daarna kwam het door de mobiele telefoon en internet in een stroomversnelling."

Bovendien kon er een stuk meer buiten het voetbal om en was het een stuk minder professioneel dan het hedendaagse voetbal. "Wij hadden twee trainingsvelden bij Ajax en na 1 regenbui waren die onbespeelbaar", noemt Reiziger een verschil op. "Na de wedstrijd konden we zelfs een frietje bestellen. Bij FC Barcelona mochten we van Van Gaal met de kinderen in Camp Nou voetballen. De zoontjes van Rivaldo, Phillip Cocu, Patrick Kluivert (Justin) en die van mij. Dat is nu allemaal een stuk lastiger. Het is nu heel professioneel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen