Wolfsburg strikt Labbadia: alweer derde trainer in één seizoen

20 februari 2018, 13:12

VfL Wolfsburg heeft na het opstappen van Martin Schmidt een opvolger gevonden. Bruno Labbadia (52) gaat aan de slag bij de nummer veertien van de Bundesliga. Hij tekende een contract tot medio 2019. Labbadia is al de derde trainer voor Wolfsburg in één seizoen. Eerder werd Andries Jonker ontslagen. Labbadia krijgt bij de enkelvoudig landskampioen de Nederlanders Paul Verhaegh, Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma onder zijn hoede.

De oud-prof is een bekende trainer in Duitsland. Hij werkte in het verleden bij Darmstadt, Greuther Fürth, Bayer Leverkusen, Hamburger SV en VfB Stuttgart. "Wij zijn blij dat we Labbadia vast konden leggen", zegt Wolfsburg-voorzitter Tim Schumacher op het digitale thuis van de club. "Nu moeten we met z'n allen vooruit kijken, kalm blijven en de eenheid bewaren."

Labbadia leidt dinsdagmiddag de eerste training. "Ik voel me goed en ben uitgerust", reageert hij. De Duitser moet voorkomen Wolfsburg behoeden voor degradatie. Wolfsburg heeft maar een puntje voorsprong op plek zestien. De nummer zestien moet aan het einde van de rit spelen om promotie en degradatie.

Lees ook: Opvolger Jonker bij Wolfsburg stapt na vijf maanden op

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen