Groningen wil Kemkers wél graag in Noordlease stadion houden

20 februari 2018, 13:25   Bijgewerkt: 20 februari 2018, 13:30

FC Groningen wil graag verder met Gerard Kemkers, de manager topsport en talentontwikkeling in het Noordlease stadion. De club voert gesprekken met de oud-schaatscoach om zijn aflopende contract te verlengen. In het vormgeven van de jeugdopleiding werkt Kemkers samen met Casper Dekker, van wie Groningen juist afscheid neemt.

Groningen wil niet zeggen waarom Dekker vertrekt, en Kemkers - als het aan de Trots van het Noorden ligt - blijft. Onduidelijk is of de manager topsport en talentontwikkeling zelf te porren is voor een langer verblijf. Als Kemkers verlengt, krijgt hij een ander takenpakket. De verantwoordelijkheid van de jeugdopleiding verschuift van Kemkers naar technisch manager Ron Jans. "Ik was al verantwoordelijk voor de scouting, de technische staf en de selectie van het eerste elftal, maar daar komt nu dit dus nog bij", zegt Jans tegen [a,https://www.rtvnoord.nl/nieuws/190560/FC-Groningen-wil-dezelfde-koers-blijven-varen-liefst-met-Kemkers,_blank,RTV Noord].

Directeur Hans Nijland voegt daaraan toe: "Ron en Gerard zullen ook de gesprekken voeren over de toekomst van Gerard. Maar binnen de structuur is het nu nog zo dat Gerard verantwoordelijkheid moet afleggen aan de directie, dus aan mij (en Robbert Klaver, red.). We zijn aan het kijken of we dat ook kunnen veranderen en die verantwoordelijkheid ook bij Ron Jans kunnen leggen."

Nijland weerlegt de suggestie dat Jans meer macht naar zich toetrekt. "Nee, absoluut niet. Ik lees dingen als een machtsstrijd binnen de club en dergelijke. Dat is totaal niet het geval. Alles wat met voetbal te maken heeft, moet onder onze voetbaltechnische man vallen. En dat is Ron. Die structuur hadden we in onze succesvolle periode bij de club ook en dat moet nu ook weer zo zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen