KNVB legt Groningen twee boetes op om vuurwerk

21 februari 2018, 12:21

De KNVB heeft FC Groningen twee boetes opgelegd. Omdat supporters van de club vuurwerk hebben afgestoken, moeten de noorderlingen in totaal 12.500 euro betalen. De overtredingen vonden plaats in de duels met Feyenoord en Excelsior, eind 2017.

Voor het vuurwerk in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 25 november moet FC Groningen 7.500 euro betalen, waarvan 2.500 euro voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. Ook op bezoek bij Excelsior, medio december, staken Groningen-fans vuurwerk af. Hiervoor moet de club 7.500 euro boete betalen.

FC Groningen heeft te allen tijde de mogelijkheid om boetes opgelegd door de KNVB te verhalen op de daders. "We kunnen alle centen goed gebruiken, het is dan ook klip en klaar dat we hierop niet zitten te wachten", aldus algemeen directeur Hans Nijland op de clubwebsite. "Wij vinden het prachtig dat supporters ons steunen, maar dan wel op een positieve manier. Het afsteken van vuurwerk hoort daar niet bij. Buiten dat het voor medesupporters gevaarlijk kan zijn, levert het de club onnodige torenhoge boetes op. De hoogte van deze boetes zal alleen maar verder oplopen bij eventuele toekomstige overtredingen en het mag duidelijk zijn dat dit de club enorm schaadt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen