Spoorboekje: dag in teken van Europa League-returns

22 februari 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 22 februari.

Nieuws

Lozano verschijnt voor tuchtcommmissie

Hirving Lozano werd deze week voor drie duels geschorst vanwege zijn rode kaart die hij kreeg in het duel met sc Heerenveen. De Mexicaan maakte een slaande beweging in de richting van Lucas Woudenberg. PSV ging in beroep tegen de straf en dus dient donderdagavond de zitting in Zeist. De Eindhovenaren hopen er zo voor te zorgen dat Lozano toch inzetbaar is tijdens het duel met Feyenoord van aanstaande zondag.

Specials

Dat Atlético Madrid, Arsenal, AC Milan en Sporting Portugal de koker ingaan voor de achtste finales van de Europa League, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. Toch zijn er genoeg ontmoetingen tijdens de returns in de tweede competitie van Europa die nog wél de moeite waard zijn om vanavond te volgen. FCUpdate.nl brengt je in de loop van de dag een overzicht.

Wedstrijden

Zenit St. Petersburg - Celtic (19.00 uur)

"Ajax is een goed voorbeeld van wat mogelijk is", zei Celtic-keeper Dorus de Vries vorige week, doelend op de finaleplaats van Ajax in het afgelopen seizoen in de Europa League. De Nederlandse sluitpost gebruikt de Amsterdammers als bron van inspiratie voor Celtic. Op weg naar de achtste finales verdedigen de Schotten vanavond op eigen veld een 1-0 voorsprong tegen Zenit.

{image[324171][right-half][]}Arsenal - Östersunds FK (21.05 uur)

Dankzij de 0-3 overwinning van vorige week in Zweden is Arsenal al nagenoeg zeker van een plek bij de laatste zestien in de Europa League. Vanavond is de return in het Emirates Stadium en wellicht dat Arsenal, zonder druk, er een mooie show van gaat maken.

Red Bull Salzburg - Real Sociedad (21.05 uur)

Volop spanning staat er nog wel op de return tussen Red Bull Salzburg en Real Sociedad in Oostenrijk. Die Roten Bullen hebben een betere uitgangspositie, omdat Takumi Minamino vorige week in de eerste wedstrijd in Spanje in de vierde minuut van de extra tijd de eindscore vastlegde op 2-2.

Voetbal op tv

18:00 uur: Studio Europa League, FOX Sports 1 - schakelprogramma met de Europa League-duels

19:00 uur: Villarreal - Olympique Lyon, RTL7 - live verslag van het Europa League-duel

19:00 uur: RB Leipzig - Napoli, FOX Sports 2 - live verslag van het Europa League-duel

21:00 uur: Atalanta - Borussia Dortmund, RTL7 - live verslag van het Europa League-duel

21:00 uur: Arsenal - Ostersunds, FOX Sports 2 - live verslag van het Europa League-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen