Roma-trainer boos: "Ik had het halve team moeten wisselen"

22 februari 2018, 00:21

AS Roma verloor woensdag in de Champions League de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in Oekraïne. De Italianen kwamen nog wel op voorsprong, maar zagen uiteindelijk hoe de thuisploeg een 2-1 zege boekte. Volgens trainer Eusebio Di Francesco hield Roma zich niet aan het strijdplan.

Roma kwam op voorsprong dankzij een treffer van Cengiz Ünder, maar mocht uiteindelijk vooral doelman Alisson bedanken dat er maar met 2-1 werd verloren. "Na de gelijkmaker van Shakhtar ging het bergafwaarts. We kregen niet alleen fysiek, maar ook psychologisch een tik. Ik ben niet te spreken over de tweede helft. We hebben te veel fouten gemaakt, ook de spelers die veel ervaring hebben op dit niveau", zei trainer Di Francesco na afloop in gesprek met Mediaset Premium.

"Na de 1-1 voerden we het strijdplan wat we voor de wedstrijd hadden opgesteld ineens niet meer uit", vervolgt Di Francesco, die stelt dat hij aan drie wissels te weinig had. De trainer was eigenlijk alleen te spreken over doelman Alisson Becker. "Ik had eigenlijk het halve team moeten wisselen. Alisson hield ons op de been vandaag. Hij geeft de defensie meer vertrouwen en laat moeilijke reddingen er makkelijk uitzien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen