Grêmio wint na penalty's Zuid-Amerikaanse Super Cup

22 februari 2018, 09:34

Het Braziliaanse Grêmio heeft voor de tweede keer in de clubhistorie de Super Cup van Zuid-Amerika (Recopa Sudamericana) gewonnen. In de return was de winnaar van de Copa Libertadores in eigen huis te sterk voor het Argentijnse Independiente, dat in december de Copa Sudamericana won. De Brazilianen hadden daar woensdagnacht (Nederlandse tijd) wel een penaltyserie voor nodig.

Grêmio en Independiente, de club waar Ajacied Nicolas Tagliafico speelde, hielden elkaar in reguliere speeltijd beide keren in evenwicht. In Argentinië werd het 1-1, in Brazilië 0-0.  Dat in de return geen doelpunten vielen, was een klein wondertje, omdat Independiente een groot deel met tien man speelde.

Fernando Amorebieta, oud-speler van onder meer Athletic Bilbao en Fulham, kreeg voor rust een rode kaart. Dat gebeurde op advies van de videoref.  Met een man meer kreeg Grêmio grote kansen om de Super Cup in reguliere speeltijd binnen te halen. Omdat uitdoelpunten in de  Recopa Sudamericana geen meerwaarde hebben, kwam het aan op verlening en penalty's. De strafschoppenserie eindigde in 5-4, in het voordeel van Grêmio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen