Lijnders heeft begrip: "De fans moeten teleurgesteld zijn"

22 februari 2018, 13:57

Het is momenteel zeer onrustig rondom NEC. In de winterstop werd er met Pepijn Lijnders een nieuwe, veelbelovende trainer aangesteld, maar de coach heeft de ploeg nog niet op de rit gekregen. NEC verloor de laatste vier uitduels en is de koppositie kwijtgeraakt aan Jong Ajax. Lijnders begrijpt dat de supporters niet blij zijn.

Afgelopen vrijdag bereikte de onrust een hoogtepunt, toen NEC na het 4-1 verlies bij MVV Maastricht werd opgewacht door de fans. Lijnders is begripvol. "Ze moeten teleurgesteld zijn", zegt de coach tegen Omroep Gelderland. "Toen we hier aankwamen bij het stadion, wist ik niet wat we moesten verwachten. Ze geven dingen aan en een aantal daarvan zit ook heel veel waarheid in, andere dingen natuurlijk niet. Uiteindelijk ging ik met een goed gevoel weg. Ik vond het wel prettig, je staat er niet alleen voor. Daarom zitten we allemaal bij deze club, vanwege de passie en het gevoel. Wij verwachten dat we tegen Fortuna weer de volle steun krijgen, daarom winnen we ook alle thuiswedstrijden."

Ook intern zijn harde woorden gevallen, stelt de trainer. "We hebben pittige en hele goeie gesprekken met de spelers gehad. De spelers waren kritisch, maar we zijn vooral dichterbij elkaar gekomen. Deze wedstrijd wordt pas afgesloten na de 95 minuten tegen Fortuna. Het rare is dat we vier punten voor staan. In deze competitie kunnen we tegen iedereen problemen creëren, als we niet de juiste drive hebben. Maar ik kijk ernaar uit om hier thuis te spelen en vol gas te geven."

Vrijdag, tegen concurrent Fortuna, is Lijnders uit op eerherstel. "We moeten met lef spelen en hard. Dan bedoel ik legale agressie, niet over de schreef natuurlijk. Maar we moeten het ook slim spelen, omdat Fortuna een hele gevaarlijke ploeg is. Ik heb een goed gevoel, maar dat had ik wel vaker en dan kregen we niks."

Lees ook: Rayhi verdedigt Lijnders: "De trainer kan niet de oorzaak zijn"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen