Aanklager verhoogt in strafeis voor PSV'er Hirving Lozano

22 februari 2018, 20:25   Bijgewerkt: 23 februari 2018, 10:45

De aanklager betaald voetbal heeft Hirving Lozano hard aangepakt in de beroepszaak die donderdagavond voorkwam: hij wil de PSV'er voor vier duels schorsen. Daarmee valt de straf iets hoger uit dan in de eerste veroordeling. De Mexicaan zelf was het overigens niet eens met zijn straf van drie duels, plus diegene die hij nog voorwaardelijk had staan van eerder dit jaar: "Ik probeerde mezelf los te rukken."

Dat vertelde de aanvaller volgens het Eindhovens Dagblad tijdens de beroepszaak donderdagavond. Toch werd hij door de aanklager, die het meeste waarde hecht aan de waarnemingen van arbiter Dennis Higler en diens assistent Richard Polman, hard aangepakt. "Reglementair is bewezen dat Lozano geslagen heeft. Het is een gewelddadige handeling omdat de bal buiten speelbereik is van hem en Woudenberg." Vrijdagochtend volgt de uitspraak in deze zaak. 

De PSV'er is het daar overigens niet mee eens, zo liet hij weten. "Ik probeerde mezelf los te rukken. De scheids had daarvoor al moeten fluiten voor een overtreding. Ik heb een beweging van beneden naar boven gemaakt om me af te zetten. Ik veegde met zijn hand tegen zijn schouder en schampte zijn nek."

{image[324274][right-half][]}Huntelaar

Dat Ajacied Klaas-Jan Huntelaar in hetzelfde weekend niet bestraft werd voor een soortgelijke overtreding, ziet de aanklager als frustrerend. Toch is het voor hem geen reden om de strafeis aan te passen. PSV-directeur Peter Fossen is het daar niet mee eens en wil dat de voetbalbond een einde maakt aan de willekeur.

Niet alleen in verschillende competitiewedstrijden, maar ook in dezelfde wedstrijd was er volgens Fossen willekeur bij de arbiters. Als voorbeeld noemt hij een slag van Reza Ghoochannejhad op Isimat Mirin. "Isimat spuugt zelfs bloed, maar hij valt niet op de grond." Ook argumenteert dat PSV dat Higler sowieso een warrige wedstrijd floot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen