Dost helpt Sporting aan volgende ronde, Depay en Tete ook door

22 februari 2018, 20:55   Bijgewerkt: 22 februari 2018, 22:57

Bas Dost heeft ook bij zijn rentree namens Sporting Lissabon in de Europa League gescoord. Na drie minuten hielp hij zijn ploeg op het goede spoor tegen Astana. Memphis Depay vergat juist een aantal maal om Olympique Lyon op voorsprong te helpen, maar kon aan het einde van de avond wel de volgende ronde vieren in Spanje. Ook voor Atlético Madrid werd het na de 1-4 zege van vorige week een simpele avond tegen FC Kopenhagen. 

{image[324316][right-half][]}Villarreal - Olympique Lyon 0-1 (1-3)

Met Memphis Depay en Kenny Tete in de basis, kende Olympique Lyon ondanks de tegentreffer van vorige week (3-1) een eenvoudige avond in El Madrigal. In de eerste helft was de grootste opwinding toen Bertrand Traoré in het strafschopgebied onderuit ging. Aan de andere kant ging niet veel daarna ook voormalig FC Twente-spits Enes Ünal nadat hij door de Spaanse rechtbank werd aangeklaagd voor poging tot moord - naar de grond. In beide gevallen kwam er geen penalty en dus gingen de teams zonder doelpunten rusten.

Depay, vorige week nog trefzeker in zijn invalbeurt, had tien minuten na de pauze wel kunnen scoren. Na een schot van Nabil Fekir kon de oud-PSV'er vanaf een meter inschieten. Hij raakte echter een Spaanse verdediger en trof geen doel. Tien minuten voor het einde was Traoré dichtbij de openingstreffer, zijn bal werd echter uit het doel gehouden door goalie Sergio Asenjo. Al met al kwam OL geen seconde echt in de problemen, al mocht het zichzelf wel kwalijk nemen dat het niet eerder scoorde. Pas enkele minuten voor tijd was het verzet van de thuisploeg definitief gebroken, toen Traoré na een pass van Fekir alsnog de enige goal van de wedstrijd binnenliep. Villarreal stond toen met nog maar tien man op het veld, omdat Jauma Costa in de 78ste minuut met rood kon vertrekken, nadat hij eerst een overtreding beging en toen een wegwerpgebaar maakte.

Sporting Lissabon - Astana 3-3 (3-0)

Na de 0-3 van vorige week in Kazachstan zal Astana zich al niet te veel illusies meer hebben gemaakt, maar nadat Bas Dost binnen drie minuten al de bal achter Nenad Eric kopte op aangeven van Bryan Ruiz, waren die wel helemaal verdwenen. Desondanks deden ze nog knap wat terug, nadat Dost de bal rakelings had naast gekopt, was het Marin Tomasov die uit een afvallende bal uit een hoekschop de gelijkmaker binnenschoot vlak voor rust.

{image[324321][right-half][]}Lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want uit een indirecte vrije trap zette Bruno Fernandes vanaf grote afstand prachtig het verschil weer in het voordeel van de Portugezen. Niet veel later maakte hij ook Sportings derde, op aangeven van Dost - die vlak voor het einde van de wedstrijd geblesseerd leek te raken aan zijn hamstring. Een zege kwam er overigens niet voor Sporting Lissabon. Een wonderschone treffer van Patrick Twumasi tien minuten voor het einde, hij schoot met zijn binnenkant voet prachtig binnen na een afgeslagen schot, was de aansluitingsgoal, terwijl Dmititry Shomko diep in extra tijd voor de gelijkmaker tekende.

Atlético Madrid - FC Kopenhagen 1-0 (4-1)

Ook in de hoofdstad van Spanje was er een mirakel nodig om nog een spannende wedstrijd te krijgen na de 1-4 zege van vorige week op Deense bodem van Atléti. De bezoekers hadden dus vier doelpunten nodig in Madrid en dat veranderde na de openingstreffer van Kevin Gameiro in feite niet. Zijn afstandspegel maakte alleen de verhoudingen op het veld duidelijk. En die waren niet anders dan een week eerder, ondanks dat trainer Diego Simeone enkele spelers rustgaf. Met dat rust geven ging hij gedurende de tweede helft door. Na de pauze mocht Koke binnen blijven, terwijl vervolgens Ángel Correa en ook doelpuntenmaker Gameiro naar de kant mochten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen